15. oktoober 2009
Jaga lugu:

Büroo: korteriturul on põhi käes

Rime Kinnisvara Vahendus juhatuse esimees Monica Meldo sõnas, et elamispindade osas on viimased kuud näidanud, et nõudluse pool on oluliselt suurenenud ja pakkumine ei ole tulnud sellises mahus juurde, et oleks edasi survet hindade langusele.

„Seega saab täna öelda, et korteriteturul on suures pildis turupõhi käes. Kindlasti on täna turul piirkondi/korterelamuid, kus hinnalangus võib veel edasi kesta, kuid see on siiski marginaalne jäädes 5 % juurde,“ märkis ta.

Ta osutas, et oluline positiivne märk tänasel turul on müügiperioodide lühenemine, finantseerimistingimuste paranemine ja ilma laenuta ostjate osakaal, seda nii kohaliku kui ka osaliselt juba välismaalaste osas. 

„Meie viimaste kuude müügid on näidanud, et kohati on tekkinud olukordi, kus reaalse hinnaga pakutavale varale on mitu ostjat ja seetõttu kauplemisruum puudub ja otustavaks saab kiirus, kui kiirelt ostja jõuab tehingusse,“ rääkis ta.

Kindlasti tuleb vahet teha pakkumis- ja reaalsetel tehinguhindadel, nende vahe võib täna ulatuda mõningatel juhtudel isegi 50%-ni. Hinnanguliselt on üldjuhul pakkumise ja tehinguhindade vahe 5-15%.

Meldo lisas, et Tallinna ja lähiümbruse majade ja maade turg on alati käinud oma hindades korteritest taga pool, seega võib majade osas hinnalangus saavutada oma põhja järgmise aasta kevadeks. Täpsemalt kui suur see langus saab lõplikult olema, on täna raske öelda, kuid loodetavasti  tänastest tehinguhindadest mitte rohkem kui 10% 

Väljaspool Tallinnat olevate maade osas võib langus olla ka veel pikem. Täna praktiliselt tehingute aktiivsus puudub märkis ta.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt