9. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu linn alustab läbirääkimisi vaksalihoone omandamiseks

Volikogu andis linnavalitsusele ülesande alustada läbirääkimisi osaühinguga Elikante Vaksali tänav 6 kinnistu omandamiseks, et tagada rongisõitjatele raudteejaamas elementaarsed oote- ja piletiostutingimused.

2003. aastal müüs AS Eesti Raudtee Vaksali 6 kinnistu praegusele omanikule tingimusega, et nii perroonile kui jaamahoonele tagatakse juurdepääs ning jaamahoones leitakse ruumid piletimüügi ja reisijate ootesaali jaoks. Seni pole neid tingimusi täidetud.

Linnapea Urmas Kruuse sõnul tuleb läbirääkimiste käigus põhjalikult analüüsida, millises seisus on jaamahoone renoveerimine praegu, milliseid lisatöid peaks seal täiendavalt tegema ja mis see linnale maksma läheb.

Läbirääkimiste tulemused peab linnavalitsus esitama volikogule hiljemalt käesoleva aasta 1. detsembriks. Linnapea kinnitusel on eesmärgiks vaksalihoone järgmise aasta esimese poole jooksul reisijatele avada.

Otsuse poolt hääletas 33 volikogu liiget, vastu ei olnud keegi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785