9. oktoober 2009

Tartu linn alustab läbirääkimisi vaksalihoone omandamiseks

Volikogu andis linnavalitsusele ülesande alustada läbirääkimisi osaühinguga Elikante Vaksali tänav 6 kinnistu omandamiseks, et tagada rongisõitjatele raudteejaamas elementaarsed oote- ja piletiostutingimused.

2003. aastal müüs AS Eesti Raudtee Vaksali 6 kinnistu praegusele omanikule tingimusega, et nii perroonile kui jaamahoonele tagatakse juurdepääs ning jaamahoones leitakse ruumid piletimüügi ja reisijate ootesaali jaoks. Seni pole neid tingimusi täidetud.

Linnapea Urmas Kruuse sõnul tuleb läbirääkimiste käigus põhjalikult analüüsida, millises seisus on jaamahoone renoveerimine praegu, milliseid lisatöid peaks seal täiendavalt tegema ja mis see linnale maksma läheb.

Läbirääkimiste tulemused peab linnavalitsus esitama volikogule hiljemalt käesoleva aasta 1. detsembriks. Linnapea kinnitusel on eesmärgiks vaksalihoone järgmise aasta esimese poole jooksul reisijatele avada.

Otsuse poolt hääletas 33 volikogu liiget, vastu ei olnud keegi.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688