28. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu linn ja korteriühistud tihendavad koostööd

Eesti Korteriühistute Liidu Tartu büroo moodustas korteriühistute  juhtidest ja linnavalitsuse esindajatest nõunikekogu, mille eesmärgiks on tihendada koostööd ühistute ja linnavalitsuse vahel.

Nõunikekogu ülesandeks on välja töötada juhised korteriomanikele ja ühistute juhtidele ning paika panna koostegutsemise suunad  korteriühistute ja kohaliku omavalitsuse vahel.

"Kui seni on ühistud tegelenud peamiselt oma majade renoveerimisega, siis nüüd tunnetavad korteriühistud, et on aeg omavahelist  koostegutsemist tihendada ning öelda oma sõna sekka ka linnaruumi kujundamisel laiemalt," rääkis Tartu büroo juhataja Dagmar Mattiisen.

Positiivsed kogemused suuremõõtmelise olmeprügi ühise äraveo korraldamisega on julgustanud Tartu ühistuid koos ka lehtede äravedu organiseerima. Samuti soovivad korteriühistud aktiivsemalt hakata  kaasa rääkima algatatud detailplaneeringute ja parkimisvõimaluste laiendamiste aruteludel.

"Linn on seni ühistuid toetanud parkimiskohtade loomisel, kuid probleeme, mida linn ja ühistud saavad koos lahendada, jagub veelgi –  olgu selleks siis sademevee ärajuhtimine, heakord või mänguväljakute rajamine ja korrastamine," ütles vastasutatud korteriühistute liidu nõunikekogus linnavalitsust esindav abilinnapea Margus Hanson.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785