10. september 2009
Jaga lugu:

Riigivara võõrandamine muutub kiiremaks

Täna kiitis Vabariigi Valitsus heaks riigivaraseaduse ja looduskaitseseaduse muudatused, mis kiirendavad riigivara võõrandamist ja täpsustavad metsamaa võõrandamist piirinaabritele.

Seadusemuudatused lihtsustavad riigivara võõrandamisel tekkiva ostueesõiguse norme ja kiirendavad kinnisasja võõrandamist. Muutuvad ka riigivaraseaduse need sätted, mis käsitlevad piirinaabrite või maa kasutajate õigusi riigi metsamaa, haritava maa või loodusliku rohumaa kinnistute müüki-ostu.

Olulisem muudatus seisneb selles, et piirinaabrid ja maad õiguslikul alusel kasutavad isikud saavad riigimaa omandamisel eelisõiguse vaid juhul, kui nad osalevad ka ise enampakkumisel. Lisaks vähendab seadusemuudatus võõrandamise menetluse ajakulu ja halduskoormust, tagades seejuures õigustatud isikutele võimaluse omandada kinnisasi enampakkumisel kujunenud hinnaga.

Tänavu juulis jõustunud looduskaitseseaduse muudatused võimaldavad kaitstavat loodusobjekti sisaldava kinnisasjaga maaomanikel osaleda riigimaa müügioksjonitel ja maksta enampakkumisel võidetud maatüki eest neile kuuluvate looduskaitsemaadega ehk tasaarvestamise korras.

Ka võimaldab seadusemuudatus Eesti riigile mittevajaliku riigivara võõrandamise või kasutusse andmise riigivaraseadust kohaldamata, kui valitsusdelegatsioonid või muud pädevad institutsioonid on sõlminud sellekohase rahvusvahelise kokkuleppe.

Täna Vabariigi Valitsuse heaks kiidetud seadusemuudatused lähevad aruteluks Riigikokku.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee