24. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teenustearendus lisab büroole usaldust

Kinnisvarabürood püüavad oma positsiooni turul hoida ja kliente võita uute lisateenuste pakkumisega. Nii on viimase aasta jooksul hakatud pakkuma ehitus- ja kolimisteenuseid, aga ka juriidilisi konsultatsioone ja energiamärgist.

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul pole teenuste arendamise eesmärk mitte niivõrd tulubaasi laiendamine, kuivõrd raskel ajal positsiooni kinnistamine. "Kõik sõltub turu nõudmistest ja kuna üha enam on kinnisvaravaidlusi, avas Pindi Kinnisvara õigusbüroo," märkis ta.

Teise uue teenusena tõi Sooman välja tasuta müügihinna määramise. Büroo kodulehel tuleb vaid täita ankeet objekti andmetega ning kahe tööpäeva jooksul teatatakse omanikule reaalne hind, mille eest on võimalik vara müüa. Tegemist on populaarse teenusega, kümne kuu jooksul on tasuta määratud müügihind pea 1500 objektile.

Objekti ülevaatus poole odavam kui hindamine

"Kiirmüügikeskust võiks samuti vaadelda uue teenusena. Varem oli Pindil sooduspakkumiste keskkond, ent nüüd paneme üles objektid, mille omanikel on müügiga kiire. Seal hoiame väga hea hinnaga asju," rääkis Soomann. Lisaks on viimase aasta jooksul hakatud pakkuma energiamärgise tegemise teenust ning monitoorima uusarendusprojektide turgu. Pindi Kinnisvara all tegutsev Eri Kinnisvara pakub lisaks objekti ülevaatuse teenust. Tegemist on hindamisteenuse laiendusega, kus ei määrata turuhinda, vaid kaardistatakse objekti olukord. Teenust kasutavad need, kel vaja pangalaenu juurde taotleda.

"Ükski teenus eraldiseisvana pole arvestatavat käibeplussi andnud, ent uute teenuste arendamine toetab Pindi kui universaalbüroo kontseptsiooni, kus saab lahendada mis tahes kinnisvara valdkonnas tekkiva probleemi," märkis Sooman.

Sidusteenuste osakaal käibest kasvab

Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Jaanus Laugus kinnitas, et uute teenusvaldkondadega alles alustati ning põhi- ja sidusteenuste käibeid saab võrrelda alles aasta pärast. "Usun, et siis võib sidusteenuste puhul rääkida 30-40 protsendist Uus Maa kontserni käibest," lisas ta.

Uus Maa uued teenused on kolimine, ehitus ja energiamärgise teenused, mida Lauguse sõnul on kliendid kõige enam vajanud ning milles ta näeb suurt tulevikupotentsiaali.

"Ühtlasi investeerime kinnisvarasse, ostes kliendilt elamispinna, kui müügiga on väga kiire ja müügihind meile vastuvõetav," märkis Laugus.

Kolimisteenus ja ehitus-remont on emafirma suhtes frantsiisiettevõtted ja omanikering frantsiisivõtjate ning Uus Maa Kinnisvarabüroo osas ei kattu.

"Ehitus- ja remonditöödest pakume eelkõige siseviimistlustöid nii elamispindade kui ka äriruumide omanikele. Võtame ette just väga väikese mahuga projekte ning katame just seda ehitustööde segmenti, millega suured firmad tegeleda ei taha ja ebakindlus tööde teostaja suhtes kliendil kõige teravam," selgitas Laugus.

Ehitusteenus hõlmab ka pisemaid remonditöid

Näiteks pöörduvad büroo poole kliendid, kellel on vaja remontida vannituba, vahetada põrandakate, värvida üle kodu seinad. "Ehitusturul pole meil plaanis suurte ehitajatega rinda pista, püsime oma segmendis. Eesmärk on pakkuda pigem rätsepatööd, mitte standardlahendusi," lisas ta.

Uus Maa annab oma teenustele garantii. "See tähendab, me ei jäta klienti muredega üksi ka pärast teenuse pakkumist ja teenitud raha kättesaamist. Kui on näiteks kolimise käigus selgunud, et mööblit on rikutud, siis tegeleme ise kindlustusküsimustega, et klient saaks kindlasti oma murele positiivse lahendi," selgitas Laugus.

Arco Vara Kinnisvarabüroo atesteeritud vanemmaakler Maia Daljajev toob uute teenustena välja energiamärgise konsultatsiooni, kiirmüügi, elamispindade vahetusteenuse ning elamispindade halduse.

"Teenustepaketi täiendamisel oleme lähtunud oma põhivaldkonnast kinnisvarast, et suudaksime katta oma teenustega kogu kinnisvara eluea ning pakkuda kliendile lisaväärtusi," rääkis Daljajev.

"Oleme praegu veel ühte teenust välja töötamas, mida saame alates septembrist meie klientidele pakkuda," märkis ta.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785