11. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon: tulemus oli hea

Nordeconi juhatuse liige Sulev Luiga ütles, et peab esimesel poolaastal saavutatud 5,2 miljoni kroonist puhaskasumit heaks tulemuseks.

Tema väitel oli poolaasta lõpetamine väikese kasumiga ettevõtte jaoks ootuspärane tulemus. „Kui esimene kvartal oli ühekordsete ja harvaesinevate kulude tõttu kahjumis, siis teises kvartalis oli nende osakaal väiksem, mille tulemusena olime kasumis. Ehitusäri on sesoonne ning tavapäraselt on aasta teine ja kolmas kvartal reeglina nii müügitulu kui ka kasumi osas teistest kvartalitest paremad,“osutas ta.

Luiga märkis, et kui vaadata ka puhaskasumi jagunemist, siis on näha, et sellest kuulub emaettevõtte aktsionäridele 21 miljonit krooni. Sellest vaatenurgast peab kontserni juhtkond poolaasta tulemust antud majandussituatsioonis heaks.

Kontserni juhtkond on tegevusaruandes välja öelnud, et tegutseb teisel poolaastal samuti kasumlikkuse säilitamisega – positiivse ärikasumiga majandusaasta lõpetamine on üks kontserni prioriteete. Nagu võis näha viimase kahe nädala börsiteadetest, on kontsernil õnnestunud võita päris mitmeid suuremaid lepinguid. Samuti on olemasolev portfell 2009. aasta osas kõiki asjaolusid arvestades hea.

Luiga tunnistas, et tegutsevad endiselt suuri muutuseid läbi tegeval turul, mida jätkuvalt iseloomustab kinnisvara (ning sedakaudu ehitusteenuse) nõudluse vähenemisest, konkurentsi kasvust ning turuosaliste maksevõime kahanemisest tingitud surve hindadele ja kasumlikkusele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785