5. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ja Napal sulgevad Rääma prügila

Nordecon International AS tütarettevõte Nordecon Infra AS ja AS Napal võitsid ühispakkumisena riigihanke Pärnus asuva Rääma prügila sulgemise projekteerimis- ja ehitustöödeks.

Töid finantseerivad Euroopa Ühtekuuluvusfond ja OÜ Paikre. Tööde kogumaksus on 54 miljonit krooni, prügila sulgemistööd lõpevad 2011. aasta septembris.

„Euronõuetest tulenevalt peab Eesti oma jäätmemajandust põhjalikult ümber korraldama, mille eesmärk on muuta see keskkonnasõbralikumaks ja taaskasutatavaks,“ rääkis Nordecon Infra ASi juhatuse esimees Erkki Suurorg. „Eestis olnud ligi 40 vana prügila nõuetekohane sulgemine on tee rohelisema homse poole ning selle üks samm on Rääma prügila sulgemine.“

„Vastavalt lepingule alustame koostöös ASiga Napal projekteerimis- ja ehitustöid Pärnus Rääma prügilas juba käesoleva aasta augustis,“ selgitas Erkki Suurorg. „Katame kinni ligi 18 hektaril asuva prügila, ehitame välja gaasikogumissüsteemi ning käitleme nõrg- ja pinnavett. Sulgemistööde tulemusena väheneb prügilast tulenev õhu, pinna- ja põhjavee ning pinnase reostus miinimumini.“

Nordecon Infra teeb ka kõik vajalikud taastamis- ja puhastustööd suletava prügila nõuetekohase toimimise tagamiseks. „Koostöös ASiga Napal rajame ning paigaldame kompressorjaama ning soojuse ja elektri koostootmisjaama,“ rääkis Erkki Suurorg. „Tööde tulemusena õnnestub taaskasutada jäätmetest tekkivat energiat.“

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785