5. august 2009
Jaga lugu:

Nordecon ja Napal sulgevad Rääma prügila

Nordecon International AS tütarettevõte Nordecon Infra AS ja AS Napal võitsid ühispakkumisena riigihanke Pärnus asuva Rääma prügila sulgemise projekteerimis- ja ehitustöödeks.

Töid finantseerivad Euroopa Ühtekuuluvusfond ja OÜ Paikre. Tööde kogumaksus on 54 miljonit krooni, prügila sulgemistööd lõpevad 2011. aasta septembris.

„Euronõuetest tulenevalt peab Eesti oma jäätmemajandust põhjalikult ümber korraldama, mille eesmärk on muuta see keskkonnasõbralikumaks ja taaskasutatavaks,“ rääkis Nordecon Infra ASi juhatuse esimees Erkki Suurorg. „Eestis olnud ligi 40 vana prügila nõuetekohane sulgemine on tee rohelisema homse poole ning selle üks samm on Rääma prügila sulgemine.“

„Vastavalt lepingule alustame koostöös ASiga Napal projekteerimis- ja ehitustöid Pärnus Rääma prügilas juba käesoleva aasta augustis,“ selgitas Erkki Suurorg. „Katame kinni ligi 18 hektaril asuva prügila, ehitame välja gaasikogumissüsteemi ning käitleme nõrg- ja pinnavett. Sulgemistööde tulemusena väheneb prügilast tulenev õhu, pinna- ja põhjavee ning pinnase reostus miinimumini.“

Nordecon Infra teeb ka kõik vajalikud taastamis- ja puhastustööd suletava prügila nõuetekohase toimimise tagamiseks. „Koostöös ASiga Napal rajame ning paigaldame kompressorjaama ning soojuse ja elektri koostootmisjaama,“ rääkis Erkki Suurorg. „Tööde tulemusena õnnestub taaskasutada jäätmetest tekkivat energiat.“

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee