4. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusmehe tunnitasu on langenud 120 kroonilt 80-100 kroonile

Statistikaameti teatel muutus ehitushinnaindeks käesoleva aasta II kvartalis võrreldes eelmise aastaga 8,8% ning enim mõjutas selle langust tööjõu odavnemine 17 protsendi võrra, vahendab Õhtuleht.

Ehitusmeister Heldur süüdistab tööjõu odavnemises oskamatuid mehi ja turujoodikuid, kes küsivad vähem raha, kuid teevad kordi kehvemini tööd kui oskajad ehitajad.

«Löövad hinna alla, siis sosserdavad midagi kokku ja pärast pole keegi rahul,» kirub Heldur, kelle sõnul on just seetõttu raske head töömeest leida. Isegi ehitusfirmade juhid pidavat praegu raha kokku hoidma, palgates vaid odavat tööjõudu ja lüües kvaliteedile käega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785