15. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti linnades võib olla 70% uuselamutest kasutusloata

Eesti suurlinnades võib hinnangulislt kuni 70% uuselamutest olla kasutusloata, see võib elamispinna omanikule kaasa tuua 18 000 kroonise trahvi, vahendab err.ee.

Ka kindlustusfirmal on õigus kasutusloata objekti kindlustamisest keelduda.

Pirita Künnapuu tänava maja elanikele lubas arendaja kasutusloa ise hankida, aga pole seda siiani teinud, sest ehitas maja lubatust suurema ehk sisuliselt ehitusloata. Nüüd nõuavad elanikud arendajalt korteri müügihinna alandamist, et oma kuludega maja korda teha ning kasutusluba taotleda. Kohut käiakse juba kolmandat aastat.

Tartu linn tegi riigile ettepaneku kohustada notareid korteri ostu-müügilepingute sõlmimisel märkima selles ära ka hoone kasutusloa olemasolu.

Justiitsministeerium leiab, et teatud juhtudel võib notari üldise selgituskohustuse alla kuuluda ka kasutusloa puudumise tagajärgede selgitamine.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785