9. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haapsalu Kaubanduskeskuse varemeil läheb ehituseks

Haapsalu tarbijate ühistu loodab tuleval nädalal alustada kaubanduskeskuse varemeis hotelliosa ehitust, kirjutab Lääne Elu.

„Loodame 15. või 20. juulist ehitama hakata,” ütles Haapsalu tarbijate ühistu rahandusdirektor Ilme Jutt.

Kui hotelliosa eelmised omanikud tahtsid maja suuremaks teha, siis tarbijate ühistu piirdub senise mahuga. Koos hotelliosaga tehakse korda kogu keskuse fassaad, sest maja on nüüd ühe omaniku käes ja moodustab terviku.

Hotelliossa tuleb kaks kohvikut. Esimese korruse kohvik on pisike püstijalabaar, kolmandal on kohvik, tutvustas Ilme Jutt. Teine korrus moodustab tervet maja hõlmava terviku, sinna tulevad kaubandus– ja teeninduspinnad.

„Tulevad teenused ja tööstuskaubad, millest Haapsalu elanik puudust tunneb,” ütles Ilme Jutt. „Lasteasjad, garderoobikaup, jalanõud.”

Kaubanduskeskuse välisviimistlus tuleb kõrval asuva tornmajaga ühes võtmes, sest mõlema arhitekt on Indrek Niitla. „Tekib ühtne kompleks.”

Kaubanduskeskuse esimene korrus on klaasist, teine korrus tuleb oranž, kolmas hallikas, tutvustas Niitla. Viimistlusmaterjal on veel lahtine.

Peauks jääb praegusele kohale, kuid hotelli ette õue tuleb kandiline liftišaht, mille vähemalt üks külg on läbipaistev. Alles jääb ka praegune ümmargune klaasist trepikoda.

Ilme Juti sõnul peab maja valmis olema mais 2010. Ehitajat ei soovinud Jutt veel nimetada, sest leping on sõlmimisel, kuid tegemist on tugeva firmaga väljastpoolt Läänemaad.

Tarbijate ühistu ostis hotelliosa sel kevadel osaühingult Haapsalu Ärimaja, kes võttis maja kandekonstruktsioonideni lahti ja lootis seal suvel 2008 avada ärikeskuse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785