30. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna kesklinna korterite hinnad algavad 10 000 kroonist ruutmeeter

Kesklinna korteriturul on hinnalangus olnud suur nagu kõikjal – täna võib leida  remonti vajava korteri ca 10 000-15 000 kr/m2 kirjutab Uus Maa Kinnisvarabüroo elamispindade kinnisvarakonsultant Margit Sild.

Heas korras korteri hind on ca 20 000-25 000 kr/m2. Kuna kesklinna (enamjaolt vanalinna ja Kadriorgu) korteriturg on Tallinna eripäraseim, on hinnavahemik ja valik (alates kõrghoone heade vaadetega modernsetest korteritest kuni vanalinna või Kadrioru ajalooliste korteriteni) väga suur. Veel tänagi tehakse üksikuid tehinguid keskmisest oluliselt kõrgema hinnaga, kuid sel juhul on tegu ka keskmisest oluliselt erineva kinnisvaraga.

Kesklinna ostjaskond on olnud alati mitmekesine ja üle pika aja on kohalike ostjate kõrval taas ka märkimisväärselt välismaalastest ostjaid – investoreid Venemaalt, Soomest, Itaaliast jm. Neid, kes Eesti kinnisvaraturuga alles tutvuvad, on aga veelgi rohkem. Nii et kesklinna maakleritel on kiired ajad.

Viimastel kuudel on olnud märgatav, et uusi kinnisvara müügipakkumisi on hakanud vähem tulema. Aga taas on maad hakanud kuulama kinnisvaraarendajad, kes teevad eeltöid mõne huvitava arendusprojektiga, pöörates senisest suuremat tähelepanu nii maja arhitektuurile, planeeringutele kui ka elukeskkonnale tervikuna.

Kesklinna üüriturg on tänasel päeval aktiivne ja see on suvisele ajale omane.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785