18. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare ametikool paigutab töökodadesse 21 miljonit krooni

Aasta lõpuks plaanib Kuressaare Ametikool Upa töökodadehoonesse investeerida 21 miljonit krooni, millega seoses viiakse läbi kümme erinevat riigihanget.

Projekti raskuspunktiks on ametikooli haldusdirektor Arvo Kereme sõnul ehitusviimistluse, autotehnika ning tisleri ja väikelaevaehituse erialade õppetöökodade sisseseade täiendamine.

Kogu projekti kümnest riigihankest seitse on juba läbi viidud ja hankelepingud on sõlmitud või allkirjastamise faasis. AS Level võitis 3,6 miljoni kr pakkumusega õppesõidu harjutusväljaku renoveerimistööde hanke. „Väljaku pindala on üle hektari, sinna läheb umbes 200 tonni asfalti,“ sõnas Kereme.

4,7 miljoni krooni suuruse ehitus-renoveerimistööde hanke võitis AS EBC Ehitus. Ehitustööde käigus laiendatakse tisleri õppetöökoda ja ehitatakse hoone katusekorrusele kaks uut klassiruumi. Hoone saab uue katusekatte, korrastatakse elektrisüsteeme ja ehitatakse ümber vee- ja kanalisatsioonitorustik.

Keremele üllatuslikult oli huvi ehitus- ja renoveerimistööde vastu leige. „Hankedokumendid võttis välja kõigest seitse firmat, neist kolm olid mandrilt,“ märkis ta. „Majandusseis annab tunda, hangete hinnad on mullu kalkuleerituga võrreldes vähenenud,“ ütles Kereme. Teisalt on hangete läbiviimine tema sõnul keerulisem, kuna riigihangetel osalejad suhtuvad pakkumuste koostamisse tõsisemalt ja on mitmel korral vaidlustanud hankedokumentatsiooni sisu või hankekomisjoni otsuseid.

Projekti rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi  (ERDF) “Elukeskkonna arendamise rakenduskava” prioriteetse suuna „Hariduse infrastruktuuri arendamine” meetme “Kutseõppeasutuste õppekeskkonna kaasajastamine” raames. Kokku on ametikoolil selle meetme raames aastail 2009-2013 kavas teostada neli projekti kogusummas 45,8 miljonit krooni.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785