18. juuni 2009

Kinnisvara hind võib langeda veel 30 protsenti

Elamukinnisvara hinnad, mis on juba kukkunud 30-50 protsenti, langevad suure tõenäosusega veel vähemalt 20-30%, kuna pangad hoiavad kinnisvaraturgu kunstlikult üleval ja pole hakanud tagatisi massiliselt likvideerima, kirjutab varahaldusettevõtte Avaron partner Kristel Kivinurm-Priisalm juunikuises Saldos.

"Täna on Eestis arenemas uus põlvkond inimesi, kellel on negatiivne omakapital – arvestades kinnisvarahindade langust , on paljudel eesti peredel täna laenukohustuse väärtus kõrgem, kui on nende varade väärtus," märgib Kivinurm-Priisalm, lisades, et töökohtade kaotuse korral võib pank vara likvideerida, ent inimene peab laenu edasi maksma.

 

 

 

Tema sõnul on selge, et kuna ehitushinnad langevad, suudaksid kinnisvaraarendajad finantseerimise olemasolul tuua turule palju odavamaid kortereid kui nende laos seisev jääk.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688