18. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara: sundmüügid kisuvad hinnad alla

Praegu keeruline prognoosida, kui palju võiksid kinnisvarahinnad aasta lõpuks langeda, rääkis Arco Vara Kinnisvarabüroo atesteeritud vanemmaakleri Maia Daljajev. Tehingute hindu muudavad odavamaks sundmüügid ja arendajad, kel vaja igal juhul varast lahti saada.  

"Tänased tehinguhinnad on kokkuleppelised ja erinevad sageli pakkumishinnast. Lõplik hind sõltub ikkagi vara väärtusest ostja jaoks," kinnitab Daljajev, ning lisab, et käesoleva aasta suvi tuleb ilmselt varasematest rahulikum.

Kui palju kinnisvarahinnad aasta lõpuks kukuvad, on tema sõnul praegu keeruline prognoosida, kuna osa müüjatest on loobunud oma vara müügist, kuna ei saa soovitud hinda. Teisest küljest muudavad tehingute hindu odavamaks sundmüügid ning need arendajad, kes peavad iga hinna eest müüma. "Tänased ostjad orienteeruvad kinnisvaraturul reeglina hästi, teavad, mis on pakkumises ja mis võiks olla õiglane hind ning arvestavad, et lähiajal uusi suuri elamurajoone ei kerki," märkis Daljajev.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785