11. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehispuidu müügiedu Eestis sõltub arhitektidest

Euroopas populaarse tehispuidu vastu Eestis hetkel huvi pole. Puukeskuse ehitusala müügijuhi  Margus Reinmanni sõnul sõltub plastpuidu kasutuselevõtmine eelkõige arhitektidest ja sisekujundajatest.

“Meie Soome esindus müüb sarnast toodet, aga Eestis Puukeskus seda ei paku,” räägib Reinmann ning lisab, et tehispuidu võtmist oma valikusse pole isegi kaalutud, kuna eesti klient on antud hetkel hinnatundlik. “Toode oleks tavalisest terrassilauast tõenäoliselt 2-3 korda kallim ja kellel raha on, paneb pigem väärispuidu ning pealegi eelistab eestlane naturaalseid materjale,” lisas ta.

Kommenteerimaks uudist, et Hiinast juba tehispuitu Eestisse tarnitakse, sõnas Reinmann, et kuna lugu on liiga värske, on raske tootele ka müügiedu ennustada. “Kogemused näitavad, et uue tootega tuleb teha 2-3 aastat tugevat müügitööd, alles siis ehk hakatakse omaks võtma. Idee tuleb kõigepealt sisekujundajatele ja arhitektidele maha müüa, aga ega see kerge ei saa olema. Kui nemad juba projektidesse tehispuidu sisse kirjutavad, tulevad ka tellijad,” rääkis ta.

Ehitusmaterjalide müügi hetkeseisu kommenteeris Reinmann: “Turg on rahunenud. 2006.-2007. aastatel võis rääkida pigem kauba jagamisest, mitte normaalsest müügist. Hinnaküsimisi on palju, sest  klient on aru saanud, et pole mõtet teise firmasse minna, vaid tasub kaubelda ja eks me siis marginaaliga mängi”. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785