9. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti turule jõudis Hiinas toodetud tehispuit

Eesti turule jõudis uudistootena Hiinas Hollandi firma poolt toodetud tehispuit, mis on Euroopas populaarsuse juba saavutanud.

Tehispuidu Eestisse toonud Kalle Tüür rääkis Sakalale, et väljanägemise ja töödeldavuse poolest on materjal võrreldav naturaalse puiduga, ent lisaks on sel tehismaterjali vastupidavus ning seda on võimalik hiljem taas töödelda.

Materjal on valmistatud puidu ja tehismaterjalide segust: 60 protsenti on puitu ja 30 protsenti plasti, lisaks veel UV-kaitset ja muid lisamaterjale. Suure rõhu ja kõrge temperatuuriga vastupidavaks muudetud tehispuit on niiskuskindel ja sobib isegi kõige karmimatesse tingimustesse nagu paadisillad, terrassid, pargipingid, mänguväljakud. Toodetakse eri värvi laudu, mida pole vaja värvida ega õlitada - piisab pesemisest.

Importija pakub tehispuitu kalli tavapuidu hinnaga, ehkki Euroopa tootjad müüvad sama lauda mitu korda kallimalt.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785