9. juuni 2009
Jaga lugu:

Nõuded kaevetöödele muutuvad Tallinnas rangemaks

Linnavolikogu määruse eelnõu kohaselt täpsustatakse Tallinna linna kaevetööde eeskirja ning muudatakse karmimaks nõuded kaevetööde järgsele taastamisele, õhutades kasutusele võtma moodsaid kaevetööde tehnoloogiaid. 

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul ei saa linn tee omanikuna nõustuda olukorraga, kus kaevetööde järgselt halveneb teedevõrgustiku seisukord ning linnale tekitatakse olulist materiaalset kahju. „Teekatete taastamise nõuete karmistamisega on võimalik motiveerida tehnovõrkude valdajaid ettenägelikumalt ja hoolikamalt läbi mõtlema oma tegevusi ning kasutama moodsaid kaevetööde tehnoloogiaid,“ selgitas Boroditš.

Tallinna Kommunaalameti juhataja Ain Valdamanni sõnul kehtestatakse kaevetööde eeskirja muudatusega nõue, mille kohaselt asfaltkatted taastatakse asfaldilaoturiga  kuni 6,5 m laiustel teedel sõidutee kogu laiuses, üle 6,5 m laiustel teedel ühel sõidusuunal tehtava kaevetöö korral poole sõidutee laiuses ning mõlemal sõidusuunal tehtava kaevetöö korral sõidutee kogu laiuses. „Alla viie aasta vanuste asfaltkatete korral on paiga minimaalne pikkus 10 m ja selle pealiskiht tuleb ehitada asfaldilaoturiga ja vajadusel vahetatakse ka äärekivid.“

 

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee