Tikkurila maksis dividende 34 miljonit krooni

Vaatamata 2008. aastal alanud kiirele langusele ehitusturul ja tihenevale konkurentsile peab ehitus- ja remondivärvide ning tööstuses tarbitavate metalli- ja puidutööstusvärvidega tegelev AS Tikkurila-Vivacolor möödunud aastat firma ajaloos üheks edukamaks. Sellest annab tunnistust ka esmakordne dividendide väljamakse 34,4 miljoni krooni ulatuses.

AS Tikkurila-Vivacolor käive oli mullu 383,7 miljonit krooni, mis jäi samale tasemele 2007. aastaga, mil käive oli 386,4 mln krooni. Ka ettevõtte kasumi osas ei olnud olulist langust: 2008. aastal – 88,1 mln krooni; 2007. aastal 90,2 mln krooni. Ettevõtte rentaablus langes mullu 6,7 protsendile võrreldes 2007. aasta 10,3 protsendiga.

Puhaskasumiks kujunes 25,8 miljonit krooni. Ettevõte maksis esmakordselt dividende 34,4 miljoni krooni. Jaotamata kasumi jäägiks on pärast majandusaasta aruande kinnitamist 137,8 miljonit krooni.

Investeeringuid tehti mullu 9,2 miljoni krooni eest, millest 5 mln eest soetati masinaid ja seadmeid. AS Tikkurila-Vivacolor keskmine töötajate arv oli 90 ning nende töötasu ulatus 25,9 miljonini; juhatuse ja nõukogu liikmetele maksti välja 4,6 mln krooni.

Käesoleva aasta eesmärgiks on ettevõte seadnud turupositsiooni säilitamise ja kindlustamise, plaanitakse jätkata tootearendust, investeerida tootmisprotsesi ja jäätmekäitluse kaasajastamisse.

2008. aasta alguses ühinesid kaks Tikkurila Grupi ettevõtet – Tikkurila Coatings OY ja Tikkurila Paints OY -, mis jätkavad nimetuse Tikkurila OY all, mis on emafirmaks AS Tikkurila-Vivacolor´ile.

 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed