13. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnahalli rekonstrueerimise eeltööd algavad juunis

Linnavalitsuse esindajad alustavad järgmisel kuul Ameerikast saabuva ekspertgrupiga eeltöid Tallinna Linnahalli ja selle lähiala korrastamiseks, kirjutab Postimees.

Nii kinnitas täna abilinnapea Taavi Aas, kes eelmisel nädalal allkirjastas Ameerikas Ronald S. Lauderiga linnahalli rekonstrueerimise eellepingu.

«Leping näeb ette meie ühise tegutsemise selle nimel, et linnahall korda saaks. Rääkisime ka järgmistest sammudest ja juba juunikuus tahame siis Ameerikast tuleva ekspertgrupiga tööd alustada, et selgitada tehingu majanduspoolt. Ja kuna leping hõlmab ka linnahalli kõrvalalasid, siis tahame võimalikult kiiresti alustada seal detailplaneeringuga,» ütles Aas linnavalitsuse tänasel pressikonverentsil

Ta lisas, et linnahalli ümbrusele ja linnahallile endale on tegelikult olemas sadamaala üldplaneering, mis põhimõtteliselt paneb ehitusmahud ja ehitusjooned paika. «Aga läbi detailplaneeringu saab täpsustada kõike seda, mis seal olema hakkab. Arvestada tuleb ka seda, et detailplaneeringu tegemine võtab tavaliselt ligi aasta ja selle tõttu tuleb sellega kiiremas korras alustada,» selgitas abilinnapea.

Küsimusele linnahalli rekonstrueerimise maksumuse kohta pakkus Aas vastuseks umbes ühte miljardit krooni. «Kunagi tehti linnahalli kohta eksperthinnang ja seal saadi rekonstrueerimise maksumuseks 700 miljonit krooni. Lõplik number sõltub muidugi sellest, missugune sisu linnahallile anda, kui palju tuuakse sinna sisse seda konverentsikeskuse poolt,» ütles Aas.

Ta arvas, et arvestades kõiki toetavaid ja abifunktsioone võib miljard krooni olla veel liiga tagasihoidlikult pakutud ja rekonstrueerimise tegelik hind võib isegi suuremaks kujuneda.

«Ma loodan väga, et linnahall saab rekonstrueeritud. Ja ma loodan väga, et see realiseerub meie ühisettevõttena, nii et ka linn selles protsessis osaleb ja saab tulevikus sealsest majandustegevusest tulu. Loodame, et Eesti olukord ei muutu nii hulluks, et investorid otsustavad lepingust taganeda,» lausus Aas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785