12. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meremeeste haigla naabrusse kavandatakse äri- ja büroohoonet

Tallina linnavalitsus otsustab kolmapäeval Paldiski mnt 80 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu vastuvõtmise, Meremeeste haigla naabruses asuvale alale on kavandatud mitmest hoonemahust koosnev kuni 12-korruseline ja maa-aluse korrusega ärihoone.

Paldiski mnt 80 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostas osaühing R-Konsult, planeering hõlmab 3,25 ha suuruse maa-ala. Paldiski mnt 80 kinnistu sihtotstarve on 100% ärimaa, 8200 m² suurune kinnistu asub Paldiski maantee ääres. Praegu on krundil piirdega ümbritsetud lahtine autode müügiplats. Kinnistu omanik on OÜ Wilson Kinnisvara.

Paldiski maantee on üks linna magistraaltänavatest, planeeringuala lähipiirkonnas puudub linnale iseloomulik tänavavõrk ja hoonestus. Planeeringuala lähedal asub Paldiski mnt 68 haiglakompleks, mille üks korpus on 11-korruseline.

Detailplaneeringuga planeeritav hoone tõstab Paldiski maantee äärse ala linnaehituslikku kvaliteeti ja suurendab töökohtade arvu Haabersti linnaosas. Hoonesse kavandatakse kaubandus- ja  teeninduspinnad ning bürooruumid, mis loovad eeldused Paldiski maantee kui linna ühe peatänava kaasajastamiseks ning olemasoleva infrastruktuuri paremaks kasutamiseks.

Planeeritava hoone arhitektuurse lahenduse kavandamisel on lähtutud Paldiski maantee põhjakülje hoonestuse analüüsist Endla tänava ristmikust Haabersti ristmikuni. Tallinna Linnavolikogu 16. aprilli 2009 otsusega nr 77 kehtestatud teemaplaneeringuga “Kõrghoonete paiknemine Tallinnas” on Endla tänava ja Mustamäe tee ristmikuala kavandatud kõrghoonetele. Haabersti ristmiku vahetusse lähedusse on kavandatud 32-korruseline kõrghoone. Paldiski maantee, Mõisa tänava ja Vabaõhumuuseumi tee vahelisse kolmnurka on lisaks olemasolevatele kõrghoonetele kavandatud kaks 18-korruselist hoonet.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785