8. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

417 krooni maksab odavaima korteri ruutmeeter

Kui seni oleme odavamaid või kalleimaid kortereid seadnud ritta hinna järgi, mis on märgitud müügikuulutuses, siis mõnevõrra adekvaatsema pildi saame siis, kui võrdleme hindu, mida küsitakse elamispinna ruutmeetri eest. Ning selle järgi asub odavaim korter hoopis Tapal, kirjutab ekspresskinnisvara.ee.

Tapal, Üleviste tänaval asuv korter paikneb viiekorruselises tüüpmajas viiendal korrusel. Kahetoaline ja 48 ruutmeetrine korter vajab kapitaalremonti. Kuulutuses küsitakse korteri eest 20 000 krooni, mis teeb ruutmeetri hinnaks 417 krooni.

Teisel kohal paikneb Kohtla-Järvel asuv 36,8 ruutmeetrine kõva remonti vajav korter, mille eest küsitakse 19 000 krooni – ruutmeetri hinnaks kujuneb seega 516 krooni.

Kolmandal kohal paikneb aga neljatoaline remonti vajav korter Viljandimaal Kolga-Jaanis Apteegi tänaval. Kolmekorruselises majas asuv 63,6 ruutmeetrine korter paikneb esimesel korrusel ning selle eest küsitakse 35 000 krooni, mis teeb ühe „ruudu” hinnaks 550 krooni.

Neljandal kohal asuv objekt on juba varem kajastust leidnud ühetoaline korter Püssis Viru tänaval. Rahuldavas seisukorras 32,6 ruutmeetrine korter maksab 18 950 krooni, mis teeb ruutmeetri hinnaks 581 krooni. Tähelepanuväärne on ehk asjaolu, et veel mõned kuud tagasi müüdi seda ja teisi samas majas asuvaid sarnaseid kortereid hindadega 28 000 – 35 000 krooni.

Edasi hakkavadki domineerima Ida-Virumaa tööstuslinnades asuvad korterid, mis vajavad remonti. Arvestades, et paljusid neist müüdi buumi ajal hulgikaupa, näiteks hinnaga 1000 krooni objekti eest, võib arvata, et siinne hindade kukkumine kujuneb veel väga suureks.

Kui võtta aluseks müügihinnad, siis moodustavad esikümne enamasti korterid Püssis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785