6. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vilsandi teid hööveldati siledamaks

Kui ilma peab, jõuab täna Vilsandilt Saaremaale tagasi teehöövel, mis seal kaks päeva saareteid siledamaks lükkas, kirjutab Oma Saar.

Eile oli Vilsandi saarel ajalooline päev, sest kohalikke vallateid, mida on 5–6 kilomeetri ringis, läks siledamaks tegema teehöövel. Kihelkonna vallavanem Jüri Saar ütles, et leping sõlmiti teetöödeks 16 tunniks ning loodetavasti saavad teeolud saarel selle ajaga natuke paremaks.

“Vilsandile pole teehöövel sattunud vähemalt viimaste aastakümnete jooksul ning tööde tegemine on seal suhteliselt keeruline seetõttu, et on tegemist looduskaitsealaga, kuhu kruusa viia ei saa,” märkis Saar, lisades, et nii tulebki lihtsalt olemasolevat paremaks teha, vaalu sõidetud teeääred siledamaks lükata, et – nagu ütles Vilsandi saarevanem Neeme Rand – vesi jälle kraavi saaks voolata.

Idee just praegu teetöid teha käiski välja saarevanem Rand, seda põhjusel, et praegu on veetase madal. Käkisilmast saigi masin ilusasti läbi vee kohale. “Loodetavasti ei tule tormi,” pidas pöialt vallavanem, sest teehöövel peab Saaremaale ka tagasi saama.

Rand nentis, et teetöödeks on toimuvat siiski palju nimetada ning tegemist on rohkem hooldusega.

“Eks me püüame siin selle väikese rõõmusõnumiga, et höövel saarele jõudis, ka probleemi teadvustada ning leida koostöös kohaliku omavalitsusega lahendust probleemile,” sõnas saarevanem, kelle teada tehti viimaseid teetöid Vilsandil pärast 2005. aasta tormikahjustusi, kui meri oli ühe tüki teest minema viinud ja see jupp eurorahadega taastati. “Eks aukusid on niisama lapitud,” konstateeris Rand.

Teehöövlijuht Aare Lõhmus ütles eile keset tööhoogu Oma Saarele, et ehkki ta võttis kirve ja sae kaasa, et vajadusel teeääri kohendada, pole neid tööriistu vaja läinud.

“Eks see tee natuke kesine siin ole jah,” kommenteeris oma esimest Vilsandi-tööd tegev Lõhmus, tõdedes, et aukusid on tõesti kõik kohad täis ning olukord on päris käest ära lastud.

“Ju natuke siledamaks saab,” andis Lõhmus töö tulemuste kohta lootust.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785