4. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandi ujula ehitamise plaanid takerdusid vaidlusse

Viljandisse võib ujula kokkulepitud kujul ikkagi ehitamata jääda, sest Leviehituse ja linna vahel sõlmitud lepingu muutmine ei pruugi olla võimalik, kirjutab Sakala.

Juhul kui pooled asuvad lepingu punkte muutma, ähvardab esitada vaide osaühing Akriptor, kes jäi veekeskuse rajaja leidmiseks korraldatud konkursil teiseks. Juristidega konsulteerinud linnapea Kalle Jentsi sõnul võib Akriptor suure tõenäosusega sellisel juhul õiguse saada ja see tähendaks, et tuleb korraldada uus konkurss.

«Akriptorisse kuulub suur hulk Viljandi ettevõtteid ja ma usun, et kollektiivselt otsustatakse see vaie esitada,» ütles osaühingu esindaja Jaak Sulg.

«Praegune leping muutuks ju olulisel määral nii tähtaja kui tehniliste tingimuste osas.»

Leviehitus soovib muuta lepingus punkti, mis kohustab teda uut ujulat ühendama linna keskküttesüsteemiga. See läheks firmale liiga kalliks maksma ja ta on teinud ettepaneku ehitada veekeskusele eraldi katlamaja. Arvutuste kohaselt tooks see linnale ka hinnavõidu. Linnavalitsus on pöördunud keskkonnaameti poole, et teada saada, kas järve äärde võib üldse katlamaja ehitada.

Samuti soovib Leviehitus muuta ehitise valmimise tähtaega. Praegune tärmin on käesoleva aasta viimane päev, kuid ehitaja soov on teha leping selliseks, et hoone peab valmis saama 12 kuud pärast notari juures allkirjade andmist.

Vastutasuks pakub firma linnale võimalust maksta veekeskuse eest 47 miljonit krooni viie aasta jooksul ja intressita.

«Meie ettepanekud olid tingitud sellest, et linn tunnistas ka ise, et ei suuda muutunud majandusolukorras ujula eest tasuda,» rääkis Leviehituse juhataja Indrek Saar. «Tahame linnale lepingut soodsamaks muuta ja ma ei saa aru, miks peab selle kohta konkurendilt nõusolekut küsima.»

Kui uut lepingut ei sõlmita, on selge, et ujulat järve äärde ei kerki, sest kaheksast kuust ehituseks ei piisa.

Jaak Sulg ütles, et ujulat spordihoone taha kavandanud Akriptoril on ehitamissoov säilinud. «Arvan, et karkass oleks juba valmis,» vastas ta küsimusele, kui kaugel oleks ehitus sel juhul, kui konkurss oleks lõppenud Akriptori võiduga.

Kalle Jents kinnitas, et kõigest hoolimata ei loobu linnavalitsus ujula ehitamise kavast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785