4. mai 2009
Jaga lugu:

Paide kaubanduspinnad seisavad tühjalt

Kui veel paar aastat tagasi kurtsid väikekaupmehed, et Paides pole nüüdisaegseid rendipindu, siis nüüd seisab suur osa neist tühjalt, kirjutab Järva Teataja.

Järjekordne tühi koht Paide kaubanduskeskuste rendipindadel tekib enne jaanipäeva Maxima kaupluses.

Bigbanki juhatuse liige Kaido Saar ütles, et Paide esindus on kavas sulgeda juuni keskpaigas. «Kliente ootame edaspidi muudes lähemates esindustes, näiteks Tallinnas, Tartus, Pärnus või Rakveres, kuid päris palju toiminguid saab korda ajada ka meie internetipangas või telefoniteeninduse vahendusel,» selgitas ta.

Paide esinduse sulgemise põhjustes Saarele üllatusi pole: üldine majandusseis annab tunda ka panganduses ja on vähendanud nõudlust tarbimislaenude järele. «Sellest tulenevalt otsustasime vähendada müügivõrku, et Bigbank oleks jätkuvalt efektiivne,» selgitas ta. «Seetõttu väheneb meie töötajate arv üle Eesti umbes 15 protsenti.»

Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid ütles, et tegemist pole Paide probleemiga, vaid kõikides kaubanduskeskustes jääb pindu tühjaks. «Elame praegu olukorras, kus tööstustoodang on vähenenud kolmandiku ja jaemüük 13 protsenti,» sõnas ta.

Erilaid pidas loomulikuks, et laenuandjad tõmbavad kontoreid koomale, sest enam ei anta ka laenu senises mahus kui aasta või paar tagasi. «Ega inimesed osta nii kergel käel ka uusi arvuteid ega telefone ja kõik see mõjutab müüjaid,» lausus ta.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee