Autor: Kadrin Karner • 27. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarakonverents: SEB: tarbija saab paremini hakkama kui riik

Tarbija kardab aasta lõpuks töötuse kasvu, kuid loodab siiski, et saab paremini hakkama kui riik, rääkis SEB Panga juhatuse liige Riho Unt.

„Tarbija kardab, et selle aasta lõpuks on töötus 14%,“ ütles Unt täna Eesti Kinnisvarafirmade Liidu konverentsil ning jätkas: „SEB ise usub, et töötus saab olema 15% ja murettekitav on see, et töötus ei hakka kiiresti vähenema ja väga paljud jäävad pikaks ajaks tööta.“

Tema sõnul on 45% eraisikutel probleem, kuna sissetulekud vähenevad. Lätis on muidugi see protsent veel kõrgem.

Unt rääkis, et tarbijad arvavad, et saavad paremini hakkama, kui riik, mistõttu ta kiitis ka eraisikute võimet leida veel kohti, kust kokku hoida. „10-15% on eraisikud võimelised kokku hoidma,“ lisas ta ning selgitas, et seda plaanitakse teha näiteks vaba aja sisustamise või kaupade ja teenuste baasilt. „On puhvrit selleks, et elada üle raske aeg,“ märkis Unt.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785