Autor: Kadrin Karner • 27. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sauk: hinnapakkumiste vahe riigihankel rohkem kui 100%

Täna on turul peamiselt riigihanked ja nendegi mahud on kokku kuivanud, pakkumiste hinnad erinevad aga kohati kuni 137%.

YIT Ehituse juhatuse esimees Priit Sauk rääkis, et erahanked jäävad täna seisma peamiselt rahastamise tõttu. See kui palju ja agaralt osaletakse täna riigihangete pakkumistel, näitab kui palju ressurssi üle on. Kui 40 ettevõtet rehkendab palehigis pakkumisi ühele riigihankele siis see näitab, et neid on liiga palju, tõi Sauk näite.

"Pakkumiste vahet 50% kuni 66 ja 137% pole reaalsed. Tekib küsimus kes eksib, sest tööjõud ja materjalid ei ole nii palju odavamaks läinud," rääkis Sauk.

Samuti on muutus toimunud selles osas, et enam ei põlata kergekäeliselt ära väga madala hinnaga hankeid suurusjärgus 5 kuni 10 miljonit krooni. 30 miljoni kroonine hange on tänastes tingimustes aga suur, rääkis YITi juht.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785