10. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara kasum kasvas 2008. aastal jõudsalt

Täna kogunenud Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) nõukogu kiitis heaks ettevõtte 2008. aasta majandustulemused ning otsustas esitada majandusaasta aruande rahandusministrile kinnitamiseks.

Ettevõtte 2008. aasta müügitulu oli  394,8 miljonit krooni,  175 miljonit krooni  rohkem kui 2007. aastal.  Sealhulgas kasvas üüritulu aastaga 72 miljoni krooni võrra 255 miljoni kroonini.

Ärikasum oli 2008. aastal 138 miljonit krooni, suurenedes aastaga  59 miljoni krooni võrra. Ettevõtte puhaskasum suurenes  15 miljoni krooni võrra ja oli aruandeaastal  82,2 miljonit krooni võrreldes 2007. aasta 66,9 miljoni krooniga.

RKAS-i juhtimisel viidi möödunud aastal lõpule 28  hoone või selle osa ehitus- ja renoveerimistööd, neist koolihooneid valmis 8 ja teisi uusehitisi  8. Lõppes edukalt  kolme aastane justiitshoonete renoveerimisprogramm kolmeteistkümne objekti mahus.

Suurematest uusehitistest ja rekonstrueeritud hoonetest valmisid: Viru Vangla, Politseiameti sidetehnikatalituse hoone, kohtumajad Raplas, Pärnus, Rakveres, Viljandis ja Võrus. Huvitavamatest objektidest on Raudna põhikooli spordihoone tänu keskkonda sulanduvale arhitektuurile ja vana ringtalli oskuslikule ärakasutamisele saanud mitmeid tunnustusi. Alustati Koidula raudteepiirijaama rajamisega.

RKAS-i nõukogu esimehe Taavi Rõivase sõnul on ettevõte teinud möödunud aastal head tööd: „2006. aastal käivitatud ja 2007.-2008. aastatel  teostatud  investeeringute mahu hüppeline kasv on andnud oodatud tulemuse - RKASi müügitulu kasvas lõppenud 2008. majandusaastal oluliselt.“ Rõivase hinnangul on loodud tugevad eeldused ettevõtte  jätkuvaks kasvuks.

Tulemused on  nõukogu esimehe hinnangul erilist majandusolukorda  arvestades väga head.   „Samas kasvasid  kinnisvara halduskulud RKAS tegevuse mahu kiire kasvu foonil mõõdukalt ning palga-ja tegevuskulusid  suudeti eelarves kinnitatud mahuga võrreldes kokku hoida 15,7 miljonit krooni.,” rõhutas Rõivas.

Ühe esiletõstmist vääriva näitena tõi nõukogu esimees välja kliendirahulolu jätkuva tõusu. „Muutunud majandusoludele reageeris RKAS operatiivselt. Asuti kulusid kärpima, peatati projekte, vastavalt üldkoosoleku suunistele rakendati tasakaalu- ja kokkuhoiumeetmeid,” lisas Rõivas.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785