20. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Materjalitootjad käisid Peterburis tööd otsimas

Eile jõudis Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu äridelegatsioon tagasi kolmepäevaselt visiidist Peterburi, kus käidi otsimas koostöövõimalusi Eesti ja Peterburi ettevõtjate vahel.

Peterburi Linnavalitsuse Ehituskomitee esindaja sõnul on Peterburis ehitusettevõtete huvi Eesti ehitusmaterjalide vastu täiesti olemas, teatas Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit (EETL).

Peterburi Linnavalitsuse Ehituskomitee Juriidilise valitsuse Metoodikaosakonna juhataja Igor Šikalov näeb Eesti firmade võimalusi muu hulgas Peterburi linna poolt finantseeritavate elamuehitusprogrammide realiseerimises.

Aastateks 2007-2011 kavandatud kontseptsioon näeb ette korterite ehitamist kokku 3  364  000 m2 ulatuses. Plaanis on asustada inimesi ümber avariilistelt pindadelt ja kommunaalkorteritest, varustada elamispinnaga haridus-, esmaabi- ja sotsiaalabitöötajaid jms. 2008. a ehitati ligikaudu 500 000 m2 kortereid ning 2009. a soovitakse linna vahendite abil ehitada 700 000 m2 elamispinda. Eestlastelt soovib Igor Šikalov omakorda infot Euroopa standardite ja  nõuete kohta.

EETL avaldas, et hetkel on valdkonna ettevõtete ekspordivõime tekkimiseks ja jätkusuutlikkuseks vajalik riigi toetus, s.t Eesti riigivõimu esindajate koostöö Peterburi linna ja Leningradi oblasti võimuesindajatega.

Oluline on siin näiteks logistiliste probleemide lahendamisele kaasa aitamine, mis muu hulgas tähendaks näiteks infrastruktuuri (maanteed, Narva jõe ületamine) korrastamist ja piiriületuse tingimuste otsustavat normaliseerimist.

„Ülemaailmse finantskriisi tingimustes on Eesti ja Vene ettevõtjate koostöö lausa hädavajalik,“ toonitas EETL juhatuse esimees Viktor Valkiainen. „Euroopa Liit on suur avatud turg, kus iga spetsialist võib vabalt valida töökohta. Meie üheks eesmärgiks on neid spetsialiste koolitada ja arendada Eestis - selleks vajame oma tööstust ja selleks vajame oma tööstusele väljundit.“

 

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785