18. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tomingas ostis Arco aktsiad tagasi

Arco Vara nõukogu esimees Richard Tomingas ostis läinud reedel 38 750 aktsiat tagasi, mis ta 2007. aasta suvel aktsioptsiooni programmi raames Arco Vara töötajale müüs.

"Tegemist oli 2007. aastal koostatud Arco Vara võtmeisikute aktsiaoptsiooni programmi raames tehtud tehinguga. Optsioonilepingud sõlmiti 2007. aasta suvel," kommenteeris Tomingas Äripäevale, miks ta aktsiad ostis, nagu on kirjas finantsinspektsiooni kodulehel emitentidega seotud isikute tehingute registris. Küll ei soostunud Tomingas ütlema töötaja nime, kellelt ta aktsiad tagasi ostis.

Tomingas selgitas, et lepingute kohaselt on nii, kui töötaja lahkub enne kolme aasta möödumist lepingu sõlmisest (nn lock up periood), on optsiooni andjal õigus kasutada tagasiostuoptsiooni (nn call option) ja aktsiad tagasi saada. Tagasiostutehing tehti turuväliselt ja ilma rahata.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785