18. märts 2009

Tomingas ostis Arco aktsiad tagasi

Arco Vara nõukogu esimees Richard Tomingas ostis läinud reedel 38 750 aktsiat tagasi, mis ta 2007. aasta suvel aktsioptsiooni programmi raames Arco Vara töötajale müüs.

"Tegemist oli 2007. aastal koostatud Arco Vara võtmeisikute aktsiaoptsiooni programmi raames tehtud tehinguga. Optsioonilepingud sõlmiti 2007. aasta suvel," kommenteeris Tomingas Äripäevale, miks ta aktsiad ostis, nagu on kirjas finantsinspektsiooni kodulehel emitentidega seotud isikute tehingute registris. Küll ei soostunud Tomingas ütlema töötaja nime, kellelt ta aktsiad tagasi ostis.

Tomingas selgitas, et lepingute kohaselt on nii, kui töötaja lahkub enne kolme aasta möödumist lepingu sõlmisest (nn lock up periood), on optsiooni andjal õigus kasutada tagasiostuoptsiooni (nn call option) ja aktsiad tagasi saada. Tagasiostutehing tehti turuväliselt ja ilma rahata.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688