13. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Henkeli Ceresit ehitussegude tehas sai nurgakivi

Henkel Balti ehitussegude tehasele Tartus pandi nurgakivi. Tehas hakkab Balti turu tarbeks Ceresit kaubamärgi all plaatimis- põranda-, fassaadi- ja müürisegusid tootma.

Tehase avamine on kavandatud käesoleva aasta teise poolde.

Henkel Balti juhataja Siiri Odrats-Koni sõnul on uue tehase kujul tegemist juba pikaajaliselt kavandatud projektiga. „Oleme Baltimaade turul Ceresit ehitussegusid müünud juba 15 aastat ning kohapealse tehase vajadus on pidevalt teemaks olnud, kuna oleme seni Ceresit segusid Baltimaade turu tarbeks tootnud Poolas,“ lausus Odrats-Koni. Majanduslikke väljavaateid kommenteerides lisas ta, et ehkki praeguses majandussituatsioonis võib tehase ehitamine mõneti riskantse ettevõtmisena tunduda ning lähiaastatel ehituses suurt tõusu oodata pole, ei kao ehitus kuskile ning remonttöid tehakse ikka. „Samas loodame nagu kõik Eesti ettevõtjad, et maailma tabanud majanduskriis võimalikult peatselt läbi saab,“ ütles Odrats-Koni.

Henkeli uue tehase ehitus on täielikult finantseeritud omavahenditest ning projekti kogumaksumus on orienteeruvalt 60 miljonit krooni. Tehas püstitatakse Ravila tööstusparki. Projekteerija on OÜ EMP A&I, ehituse peatöövõtjaks Ehitusfirma Rand ja Tuulberg. Tehas hakkab valmistama kõrgema kategooria plaatimis-, põranda- ja fassaadisegusid, maksimaalne esialgne projekteeritud tootmisvõimsus on 30 tuhat tonni.

Tehas hakkab esialgu tööd andma umbes kümnele, hiljem 15-le inimesele.

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785