13. märts 2009
Jaga lugu:

Henkeli Ceresit ehitussegude tehas sai nurgakivi

Henkel Balti ehitussegude tehasele Tartus pandi nurgakivi. Tehas hakkab Balti turu tarbeks Ceresit kaubamärgi all plaatimis- põranda-, fassaadi- ja müürisegusid tootma.

Tehase avamine on kavandatud käesoleva aasta teise poolde.

Henkel Balti juhataja Siiri Odrats-Koni sõnul on uue tehase kujul tegemist juba pikaajaliselt kavandatud projektiga. „Oleme Baltimaade turul Ceresit ehitussegusid müünud juba 15 aastat ning kohapealse tehase vajadus on pidevalt teemaks olnud, kuna oleme seni Ceresit segusid Baltimaade turu tarbeks tootnud Poolas,“ lausus Odrats-Koni. Majanduslikke väljavaateid kommenteerides lisas ta, et ehkki praeguses majandussituatsioonis võib tehase ehitamine mõneti riskantse ettevõtmisena tunduda ning lähiaastatel ehituses suurt tõusu oodata pole, ei kao ehitus kuskile ning remonttöid tehakse ikka. „Samas loodame nagu kõik Eesti ettevõtjad, et maailma tabanud majanduskriis võimalikult peatselt läbi saab,“ ütles Odrats-Koni.

Henkeli uue tehase ehitus on täielikult finantseeritud omavahenditest ning projekti kogumaksumus on orienteeruvalt 60 miljonit krooni. Tehas püstitatakse Ravila tööstusparki. Projekteerija on OÜ EMP A&I, ehituse peatöövõtjaks Ehitusfirma Rand ja Tuulberg. Tehas hakkab valmistama kõrgema kategooria plaatimis-, põranda- ja fassaadisegusid, maksimaalne esialgne projekteeritud tootmisvõimsus on 30 tuhat tonni.

Tehas hakkab esialgu tööd andma umbes kümnele, hiljem 15-le inimesele.

 

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee