13. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõnisson Kinnisvara eksitab tuhandekroonise müügipakkumisega

Tõnisson Kinnisvara pakub city24.ee keskkonnas Pärnu rannarajoonis kinnistut 1111 krooniga, ent see ei vasta tõele.

Ehitusuudised.net poolt tehtud kontrollkõne peale vastas Tõnisson Kinnisvara maakler, et ilmselt pole hind õige, ent sellega tegeleb tema kolleeg. Tema poolt pakutud numbrile helistades keegi ei vastanud.

Pärnu juhtiv kinnisvarafirma LVM Kinnisvara tegevjuht Ingmar Saksing kommenteerib seda kui turu solkimist. Tema sõnul on tegu sarnane sellega, kui piimapakile kirjutataks peale hind 1 kroon, ent kui seda osta soovitakse, siis pakutakse midagi muud. Tema sõnutsi on see ääretult kahetsusväärne, et niigi raskes olukorras tegeletakse säärase turu solkimisega.

„Siiralt kahtlen, et see nii on. Pigem on tegemist eksitava reklaamiga ja seda Eesti suurimas kinnisvaraportaalis City24 ja pakkujaks üks vanim Eesti kinnisvarafirma Tõnisson! Ootaks turuosalistelt professionaalset käitumist. Selle näite valguses on klientide väited väga asjakohased - maaklerid ei tea müüdavast objektist midagi, müüvad vara omanikuga kooskõlastamata tingimustel jne.  Palun ette vabandust, kui sain pakkumisest valesti aru. Kuid kui see peaks nii olema, olen valmis kinnistu ostma pakutud 1111 krooniga,“ märkis Saksing.

Kuulutus asub aadressil http://www.city24.ee/client/city24client?pageId=4&objId=SearchObject&stateId=ShowOne&show_reo_id=540392

Tõnisson Kinnisvara maakler Aleksander Tsuiman ütles ehitusuudised.net-le, et hind on selline seetõttu, et city24 keskkond ei võimalda tehniliselt tõelist hinda sisestada. 

"City24 portaali pole võimalik sisestada ilma hinnata kuulutusi.  Kuna Tõnisson ilmselt ei soovi aga tegelikku hinda avaldada, siis kirjutataksegi sinna hinna kohale nö „suvaline number“. Meie süsteemi tehnilist eripära selles küll süüdistada ei saa," ütles City24 marketingijuht Karin Noppel.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785