9. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööriistatootja Qvalda maailmavallutusel kriips peal

Reedel kuulutas Harju Maakohus välja käsitööriistade tootja Qvalda Tools pankroti.

Akutrelle ja muid elektrilisi käsitööriistu Qvalda nime all müünud firma alustas mõne aasta eest suure hooga. Hiinast tellitud tööriistadega plaaniti vallutada Ida-Euroopa turg, samuti saadi ülihea leping Türgis.

"Türgi turg on väga kinnine, elasin kaks kuud kohal ja sain lõpuks Qvalda toodetele ka Türgi standardi. Ei ole olemas lahendamatuid olukordi, on saamatud inimesed," rääkis üks firma toonastest omanikest Veiko Huuse kahe aasta eest Äripäevale.

Samaks aastaks ootasid juhid ettevõttele 30miljonilist ekspordikäivet.

Firma endine tegevjuht Edvin Ollin ütles, et kui omanike nägemused firma arengust lähevad lahku, siis võis esialgne entusiasm jahtuda. "Bauhofi näol oli meil suur partner, kuid ma pole ka seal enam Qvalda tooteid näinud," lisas 2007. aasta suvel tegevjuhi kohalt lahkunud Ollin.

Äripäeva infopanga Agent andmeil on Qvalda Toolsi omanikeks Evald-Hannes Kree ning läbi firmade Anar Eiskop, Ahto Pärn, Ken Kanarik, Agor Eiskop, Lauri Mägi, Riivo Liin ja Kalev Sakjas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785