5. veebruar 2009

Vahetustehingute puhul tekib hinnaga manipuleerimine

Pindi Kinnisvara juhtause liige Peep Sooman ütles, et vahetustehingute puhul on probleemiks varade hindamine -  kiputakse läbirääkimistel hinnaga manipuleerima.

Tema sõnul tekib ainulaadne olukord, kus tehingu mõlemad osapooled hakkavad tõestama, et nende vara maksab võimalikult vähe - kallima pinna omaniku huvi on maksta võimalikult vähe vaheraha, odavama pinna omaniku "hinnalangetamise" soov aga täidab suurema vaheraha saamise eesmärki.

Sooman osutas, et ehkki vahetusvariantide vastu huvi tundvate isikute arv suureneb pidevalt, siis paraku enamus neist soovidest ei realiseeru, kuna kahe vara omanikud lihtsalt ei  jõua kokkuleppele varade väärtustes.

„Probleemid tehingu "kokkusobitamisega" algavad isegi veidi varem, kui ostmise korral on valik turul küllalt suur, siis vahetusvariante on siiski marginaalne osa ning tavaliselt ei leia vahetust soovivad isikud lihtsalt tehingule sellist teist poolt, kellega soovid vastu saadava vara osas kattuks,“ märkis ta ning lisas, et vahetusi tehakse eelkõige väiksemates Eesti linnades. Täpne statistika siiski puudub, kuna paljud vahetustehingud tehakse sõprade-tuttavate vahel.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688