30. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ahtme koostootmisjaama põhiseadmete riigihankel esitasid pakkumuse kuus firmat

Kohtla-Järve Soojus avati täna Ahtme uue koostootmisjaama põhiseadmete riigihanke katla- ja turbiiniosade pakkumused.

„Iga osa peale saime kaks konkureerivat pakkumust,“ ütles AS-i Kohtla-Järve Soojus projektijuht Leo Karafin. „Kõik firmad on oma ala tunnustatud

tegijad: Andritz OY, Metso Power OY, AS Siemens, Man Turbo AG, BMH Technology OY, Raumaster OY. Enamus neist osalevad sarnaste koostootmisjaamade projekteerimisel ja ehitamisel Tallinnas, Tartus ja Pärnus. “ lisas Karafin. Lähiajal vaadatakse pakkumused üle ja alustatakse kõigi pakkujatega läbirääkimisi.Lepinguteni iga osa parima pakkumuse esitajaga loodetakse jõuda aprillis 2009.Uus koostootmisjaam peab olema valmis 2011. aasta detsembris. Ahtme soojuselektrijaama territooriumile on planeeritud rajada uus turbal ja biokütustel töötav koostootmisjaam võimsusega ligikaudu 24 MW elektrit ja 50 MW soojust kaugkütte tarbeks. Hange näeb ette rajatava koostootmisjaama projekteerimise ja ehitamise koos vajalike lisaseadmetega.Hange koosneb kolmest osast: katlaosa, turbiiniosa ja kütuse etteande süsteem. AS Kohtla-Järve Soojus käitleb soojus- ja elektrienergia koostootmisjaama Ahtmes ning Ahtme-Jõhvi soojusvõrke. AS Kohtla-Järve Soojus varustab kaugküttega Jõhvi linna, Kohtla-Järve Ahtme linnaosa ja Jõhvi valla elanikke, ettevõtteid ja organisatsioone. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785