9. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maardu kaevandusse kavatsetakse ehitada hüdroelektrijaam

Planeeritavasse maa-alusesse Maardu graniidikaevandusse on kavas rajada ka pumphüdro elektrijaam, mille võimsus jääb esialgsetel hinnangutel 500–800 megavati juurde, kirjutab kalev.ee.

„Kaevanduse rajamine sõltub avalikkusest, optimistliku prognoosi kohaselt saame töödega alustada 2010. aastal ja kaevandamisega 2012. aastal. Hüdroelektrijaama puhul võib seega rääkida aastatest 2015-2016,” ütles kaevanduse arendaja OÜ Maardu Graniidikaevandus osanik Peep Siitam.

Jõelähtme valda ja osaliselt Maardu linna alla planeeritava kaevanduse keskkonnamõjude hindamise programm sai mullu aprillis avalikul arutelul mitu vastuväidet, keskkonnamõjude eksperthinnang peaks avalikule arutelule jõudma 2009. aasta aprillis.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785