15. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teid ehitatakse järgmisel aastal viie miljardi eest

Vastuvõetud riigieelarves on heakskiidu saanud 8,8 miljardi krooni väärtuses järgmisel aastal algavaid infrastruktuuriprojekte.

Suurim neist on Väo-Maardu teelõigu ehitus, mis läheb maksma 1,4 miljardit krooni.

2009. aastal alustatakse paljude suurprojektide elluviimist, enamus neist on finantseeritud ühtekuuluvusfondist, ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi arengu talituse juhataja Toomas Haidak logistikauudised.net-ile.

Ta selgitas, et ära märgitud summad on projektide kogumaksumused, st. et need ei ole summad, mis 2009. aastal välja makstakse. Suuremad projektid võivad kesta kolm aastat, nii et need summad jagunevad pikema perioodi peale.

Järgmise aasta suurimad investeeringud:

 Teedeehitus

Pärnu  ümbersõidu ehitus – 800 mln krooniVäo-Maardu  teelõigu ehitus -  1,4 mld krooniKukruse-Jõhvi teelõigu rekonstrueerimine – 700 mln krooniValgejõe-Rõmeda teelõigu ehitus - 887 mln krooniAruvalla-Kose teelõigu ehitus – 960 mln krooniMäo liiklussõlme ehitus* - 449 mln krooni Raudteed

Raudteeperroonide rekonstrueerimine - 240 mln krooniTallinn-Tartu ja Tartu-Valga raudteelõikude rekonstrueerimine (120 km/h kiiruse tagamiseks)* - 800 mln krooniUute reisirongide ostmine (taotlus EKle esitamisel, esimesed uued rongid saabuvad siiski alles paari aasta jooksul) – 1,3 mld krooniKoidula raudteepiirijaama ehitus* - 1,1 mld krooni Sadamad

Kuivastu, Virtsu, Rohuküla, Heltermaa sadamate rekonstrueerimine – 480 mln krooniHundipea sadama rekonstrueerimine – 200 mln krooniMõõdistuslaeva soetamine – 230 mln krooniMuuga sadama laiendus -  804 mln krooni Lennundus

Regionaalsete lennujaamade arendamine – 274 mln krooni Ühistransport

Ühistranspordi infosüsteemi loomine* - 20 mln krooni * - projektiga on alustatud

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785