15. detsember 2008

Teid ehitatakse järgmisel aastal viie miljardi eest

Vastuvõetud riigieelarves on heakskiidu saanud 8,8 miljardi krooni väärtuses järgmisel aastal algavaid infrastruktuuriprojekte.

Suurim neist on Väo-Maardu teelõigu ehitus, mis läheb maksma 1,4 miljardit krooni.

2009. aastal alustatakse paljude suurprojektide elluviimist, enamus neist on finantseeritud ühtekuuluvusfondist, ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi arengu talituse juhataja Toomas Haidak logistikauudised.net-ile.

Ta selgitas, et ära märgitud summad on projektide kogumaksumused, st. et need ei ole summad, mis 2009. aastal välja makstakse. Suuremad projektid võivad kesta kolm aastat, nii et need summad jagunevad pikema perioodi peale.

Järgmise aasta suurimad investeeringud:

 Teedeehitus

Pärnu  ümbersõidu ehitus – 800 mln krooniVäo-Maardu  teelõigu ehitus -  1,4 mld krooniKukruse-Jõhvi teelõigu rekonstrueerimine – 700 mln krooniValgejõe-Rõmeda teelõigu ehitus - 887 mln krooniAruvalla-Kose teelõigu ehitus – 960 mln krooniMäo liiklussõlme ehitus* - 449 mln krooni Raudteed

Raudteeperroonide rekonstrueerimine - 240 mln krooniTallinn-Tartu ja Tartu-Valga raudteelõikude rekonstrueerimine (120 km/h kiiruse tagamiseks)* - 800 mln krooniUute reisirongide ostmine (taotlus EKle esitamisel, esimesed uued rongid saabuvad siiski alles paari aasta jooksul) – 1,3 mld krooniKoidula raudteepiirijaama ehitus* - 1,1 mld krooni Sadamad

Kuivastu, Virtsu, Rohuküla, Heltermaa sadamate rekonstrueerimine – 480 mln krooniHundipea sadama rekonstrueerimine – 200 mln krooniMõõdistuslaeva soetamine – 230 mln krooniMuuga sadama laiendus -  804 mln krooni Lennundus

Regionaalsete lennujaamade arendamine – 274 mln krooni Ühistransport

Ühistranspordi infosüsteemi loomine* - 20 mln krooni * - projektiga on alustatud

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688