• 01.12.08, 09:04
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Luksuskorteri müük raskendatud

Luksusliku korteri või maja müümine on kui pärli pakkumine: müük venib kõrge hinna tõttu, väljaüürimine hävitab selle sära, hinnalangetamine mõjutab peale müüja ka turgu.
"Nende objektide üürile andmine ei pruugi alati olla hea mõte, kuna üürnik võib eksklusiivsust rikkuda, pidas Arco Vara Kinnisvarabüroo vanemmaakler Maia Daljajev luksuslike elamispindade andmist üürituru teenistusse mõttetuks.
Kinnisvaralaenude pankadest saamise karmistumine, üldine majandusslangus ja pessimism tuleviku suhtes on eluvajaduste mõjul suunanud inimesed elamispindu üürima. Peaaegu seiskunud müügituru kõrval on aktiivsem üüriturg samas juba küllastunud.
 Seega luksuskinnisvara üüriturule ilmumine lööks selle sektori hindu veelgi alla.
Daljajevi kinnitusel leidub siiski igale asjale ostja, praegu on vaid müügiperioodid veninud pikemaks kui aasta-paar tagasi.
"Samas ei tasuks tormata eksklusiivsete objektide hinda alandama, sest nende unikaalsus maksab," lausus Daljajev.
Kujunenud on olukord nokk kinni, saba lahti.
Kui üürida luksuslik kinnisvara välja, vajuksid küllastunud üüriturul hinnad veelgi. See omakorda tõmbab langusse kaasa ka müügituru.
Loe lisa tänasest Äripäevast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 18.10.24, 13:56
Ehitusmaterjalide müüja Karl Bilder: põrandaluukide müük on aastaga oluliselt kasvanud
Põrandaluugid ja nende kasutamine ehitusobjektidel tekitab teinekord küsimusi – kus, milleks ja milliste hoonete või rajatiste puhul on neid mõistlik kasutada?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele