20. november 2008
Jaga lugu:

Tartu kesklinna kavandatakse suurt elamukvartalit

AS Colordia kavandab Tartusse Riia, Filosoofi ja Era tänava vahelisele alale kuuest kortermajast koonsevat astmelist kvartalit. Olemasolevad hooned lammutatakse.

Ekspresskinnisvara.ee kirjutab, et planeeritav 1,7 hektari suurune kinnistu asub aadressidel Era 3, Riia 20, 22 ja Filosoofi 2a. Suurim lubatud ehitusalune pind kuue kortermaja peale on 4100 ruutmeetrit ning kortereid võib kinnistule rajada maksimaalselt 211. Kõrgeimad hooned tulevad kaheksakorruselised.

Hoonete esimestel korrustel hakkavad paiknema äri- ja büroopinnad ning ülemistel korrustel korterid, kuid osade elamute puhul võivad korterid paikneda ka esimestel korrustel. Majad hakkavad tulevases kvartalis paiknema astmeliselt ning hoonete kõrgus kasvab krundi keskosa suunas. Niisugune lahendus annab võimaluse katuseterrasside rajamiseks. Arhitektuursetel kaalutlustel on rõdude ehitamine lubatud hoonete külgedele.

Perimetraalselt asetsevatest hoonetest koosneva kvartali sisemusse tekib voolujooneline majadevaheline hoov, mis võimaldab jalakäijatele Riia tänavalt läbi elamukvartali liikudes jõuda Võru tänavale. Kogu parkimine on paigutatud maa-alustesse parklatesse ning hoov on kavandatud jalakäijate tänava ja pargi kombinatsioonina. Ligipääs kvartalile toimub nii Filosoofi kui ka Era tänavalt.

Detailplaneeringu eskiisi koostas AS K&H, arhitektuurse lahenduse lõi OÜ Salto.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt