20. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu kesklinna kavandatakse suurt elamukvartalit

AS Colordia kavandab Tartusse Riia, Filosoofi ja Era tänava vahelisele alale kuuest kortermajast koonsevat astmelist kvartalit. Olemasolevad hooned lammutatakse.

Ekspresskinnisvara.ee kirjutab, et planeeritav 1,7 hektari suurune kinnistu asub aadressidel Era 3, Riia 20, 22 ja Filosoofi 2a. Suurim lubatud ehitusalune pind kuue kortermaja peale on 4100 ruutmeetrit ning kortereid võib kinnistule rajada maksimaalselt 211. Kõrgeimad hooned tulevad kaheksakorruselised.

Hoonete esimestel korrustel hakkavad paiknema äri- ja büroopinnad ning ülemistel korrustel korterid, kuid osade elamute puhul võivad korterid paikneda ka esimestel korrustel. Majad hakkavad tulevases kvartalis paiknema astmeliselt ning hoonete kõrgus kasvab krundi keskosa suunas. Niisugune lahendus annab võimaluse katuseterrasside rajamiseks. Arhitektuursetel kaalutlustel on rõdude ehitamine lubatud hoonete külgedele.

Perimetraalselt asetsevatest hoonetest koosneva kvartali sisemusse tekib voolujooneline majadevaheline hoov, mis võimaldab jalakäijatele Riia tänavalt läbi elamukvartali liikudes jõuda Võru tänavale. Kogu parkimine on paigutatud maa-alustesse parklatesse ning hoov on kavandatud jalakäijate tänava ja pargi kombinatsioonina. Ligipääs kvartalile toimub nii Filosoofi kui ka Era tänavalt.

Detailplaneeringu eskiisi koostas AS K&H, arhitektuurse lahenduse lõi OÜ Salto.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785