12. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: Eesti Ehituse tulemused jäid ootustele alla

LHV analüütik Sten Pisang ütles ehitusuudised.net-le, et üldiselt jäid tulemused LHV ootustele alla, kuid arvestades üldist majanduse hetkeolukorda, siis on tulemused pigem korralikud.

Pisang märgib, et Eesti Ehituse kolmanda kvartali kasum sisaldas tõepoolest olulisel määral finantstulusid. "Kui näiteks grivna kursi tõusust saadud kasum on pigem ettevõtte välistest teguritest sõltuv, siis tütarettevõtte müügist teenitud kasum on minu arusaamist mööda Eesti Ehitusele Ukrainas pigem tavapärane viis projektidest väljumiseks," kommenteris Pisang.

 Kasumlikkus on tihenenenud konkurentsi ning väheneva nõudluse tulemusel surve all ja lähiajal väga kiiret paranemist LHV ei prognoosi.

Pisang rõhutab, et teostamata tööde maht, mis ulatus 3 miljardi kroonini, oli üle ootuste tugev. See lisab järgnevate kvartalite tulude osas natukene optimismi. "Praeguses olukorras on oluline silma peal hoida geograafilisel laienemisel ehk kui palju suudetakse tulusid väljaspoolt Eestit teenida ning rajatiste segmendil ehk riigitellimustel ja euroraha kasutamisel," märkis Pisang.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785