11. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus kinnitas Ehitusseaduse muutmise

Valitsus kinnitas oma tänasel istungil Majandus-   ja Kommunikatsiooniministeeriumis välja töötatud Ehitusseaduse muutmise seaduse eelnõu, millega lihtsustab ehitusega seotud regulatsiooni.

Eelnõu ühtlustab seaduse rakendamist  ja vähendab võimalusi sama normi erinevalt tõlgendada. Seadus täpsustab ehitustegevust reguleerivate kohaliku omavalitsuse  väljastatavate dokumentide, nagu kirjalik nõusolek, ehitusluba ja kasutusluba, andmeid ja väljastamiskorda, sätestades mitmeid ehitise ehitamise ja kasutamisega seonduvaid nõudeid ja tingimusi.  Selgem regulatsioon toob   kaasa   halduskoormuse ja ajalise mahu vähenemise, kuna üheselt mõistetava  seadusandluse tulemusena jäävad ära või vähenevad  kohtuvaidlused. Eelnõuga hõlbustatakse ka välisriigi ettevõtjate Eestis  tegutsemist, sest  tunnustatakse  muus riigis omandatud pädevust ja antakse teisest Euroopa Liidu liikmesriigist pärit ettevõtjatele  õigus Eestis reguleeritud tegevusalal teenuseid osutada (nn ajutised teenused). Tegemist on EL-i õigusest tuleneva muudatusega .  Eelnõuga antakse alus energiatõhususe miinimumnõuete muutmiseks.  Eelnõu kohaselt uuendab Vabariigi Valitsus energiatõhususe miinimumnõudeid vähemalt korra viie aasta järel. 1. jaanuarist 2013. kehtima hakkavad uued nõuded oleksid Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ettepaneku kohaselt olenevalt hoone tüübist praegustest 20-33% senistest rangemad. Kõik sisekliima tagamisega hooned peavad olema vastavuses energiatõhususe miinimumnõuetega hiljemalt 1. jaanuariks 2025. aastal. Järgmise sammuna hakkab eelnõu arutama Riigikogu

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785