21 oktoober 2008
Jaga lugu:

Tallinna lennujaama laiendatakse

Tallinna lennujaama rajatakse kaks uut lennukiangaari ning laiendatakse ühte ärihoonet.

Tallinna linnavalitsus kavatseb võtta vastu Tartu mnt 107 // Väike-Sõjamäe tn 12 // Suur-Sõjamäe tn 54 kinnistuosa detailplaneeringu, mis näeb ette 6,82 ha suurusele alale kahe lennukiangaari rajamist ning olemasoleva ärihoone laiendamist.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on Tallinna lennujaama näol tegemist nii linnale kui riigile olulise logistilise väravaga. „Lennujaama poolt pakutavate teenuste kvaliteet mõjutab otseselt meie asendit nii Euroopa Liidu kui maailma kaardil ning seepärast toetame igati lennujaama arengu jätkumist,“ leidis Aas.

Planeeringuala piirneb lõunast lennukite maandumisrajaga. Ala ümbritsevad hooned on enamjaolt ühe- kuni kolmekorruselised. Tallinna üldplaneeringuga on ala maakasutuse juhtfunktsiooniks liiklusala - raudtee ja lennuvälja ehitiste ja suuremate parklate ala.

Detailplaneeringu koostas AS EA Reng. Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Avies.

 

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee