8. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriturul on valik lai ja eelistatakse erilisi

Tehingute arv Tallinnas oli sel aastal keskmiselt igas kuus umbes 650, Harjumaal umbes 780, kirjutab Äripäeva Kinnisvarateatmik.

Kokku sõlmiti Tallinnas II kvartali jooksul korteriomanditega 1889 tehingut.

Hinnad jätkuvalt langevad. Teise kvartali jooksul langesid Tallinna korterite hinnad Maa-ameti andmetel umbes 3% ning kokku on tehinguhinnad aasta algusest statistika põhjal langenud umbes 5–6%.

Aastataguse ajaga võrreldes on hinnalangus olnud 15–20%. Samas on maaklerite hinnangul hinnalangus kohati ka suurem olnud. Pakkumishinnad on City24 kinnisvaraportaali andmetel langenud II kvartali jooksul 3%. Kuigi tehingute arvud on tagasihoidlikud, on turul jätkuvalt palju koduotsijaid.

Valik on aga veel suur ja otsustamisega ei kiirusta keegi – oodatakse, mis sügis toob. Väga selgelt on ülepakkumises keskpärase viimistlusega uusi kortereid.

Ostetakse ära parema vaate või lisaväärtustega korterid ning alles jäävad kehvemad. Samas on mitmeid inimesi, kelle sõnul nende soovidele vastavat korterit pakkumises ei ole. Suurenenud on huvi remonti vajavate korterite järele nii kesk- kui ka äärelinnas.

Kuna korterite hinnad on langenud, on nüüd heaks investeeringuks ka keskmises seisukorras magalakorter, mille saab välja üürida.

Pakkumisi on palju ning olemasolevast on võimalik välja otsida parimad ja soodsaimad ning kinnisvarast pikaajalises mõõtmes tulu teenida. Tegevust soodustab tänastes tingimustes aktiivne korterite üüriturg

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785