8. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Büroode hinnad langemas

Bürooruumide ostutehingute hulk väheneb veelgi, sest puudub perspektiiv võitaturuväärtuse tõusust.

Hinnanguliselt on Tallinnas büroopinda 350 000 – 400 000 m², sellest A- ja A+ kvaliteediklassis 150 000 m².

Vanema B-kvaliteediklassi büroopind ei ole üheselt määratav, sest palju pinda paikneb koos tootmispindadega jmt. Keskmiselt vahetub suuremates büroohoonetes 10 % üürnikest aastas.

Äärelinnas on üürnike vahetumine mõnevõrra kiirem. Võib eeldada, et aastane kogunõudlus on suurusjärgus 60 000 m², sellest ca 2/3 osa A ja A+ kvaliteediklassi pindadele. Eelistatud piirkonnad on kesklinn, Tondi-Järve ja Kristiine-Mustamäe. Neisse on koondunud kõige rohkem büroopinda.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785