7. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased eelistavad muukimiskindlat lukku

Eesti elanikke ajendab turvalukku välja vahetama ennekõike luku muukimiskindlus. See selgus augustis 2008 lukutootja AS Valnese tellimusel AS Turu-uuringute poolt Eesti elanike seas läbi viidud lõpptarbija uuringust.  

Uuringus osalejatest 55 protsenti vahetaks oma olemasoleva turvaluku või lukusüdamiku muukimiskindla vastu. Ainukesena Eestis pakub AS Valnes muukimiskindluse garantiid oma uutele kõrgturva lukusüdamikele ja turvalukule Valnes 3000Q ja Valnes 4000Q.

Ainult 22 protsenti vastanutest pidas oluliseks lukutootja tuntust. Kõigist vastanuist ainult kaks ei pidanud turvalukku vajalikuks.

AS Valnese nõukogu esimehe Alvar Veersalu sõnul on tarbija aasta-aastalt saanud teadlikumaks kodu turvalisuse küsimustes ja hakanud rohkem tähelepanu pöörama oma luku muukimiskindlusele.

„Eesti elanik oskab tahta oma kodule võimalikult muukimiskindlat ja mugavat lukusüsteemi. Samuti on mõistetud võtme turvakaardi ja kopeerimiskindluse olulisust. Valnese turvalukkude müük on viimastel aastatel kasvanud 20 % aastas ja kasv jätkus ka käesoleva aasta esimesel poolaastal“ sõnas Veersalu. 

Eesti Kindlustusseltside Liidu juhatus kinnitas 2001. aastal ukse turvalukkudele esitatavad nõuded. Turvalukk peab vastama Euroopa standardi nõuetele ja omama sertifikaati, mille alusel lisatakse toode Kindlustusseltside Liidu poolt tunnustatud turvalukkude nimekirja.

AS Valnes tegevusaladeks on turvalukkude, lukukaupade ja läbipääsulahenduste tootmine, komplekteerimine, projektimüük, projekteerimine, paigaldus ja hooldus. Ettevõte tegutseb aastast 1993 Eestis, Lätis, Leedus, Soomes ja Venemaal. Ettevõtete grupis töötab 40 inimest ning 2007. aasta käive ulatus 120 miljoni kroonini. AS Valnes on Eesti Turvaettevõtete Liidu liige.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785