7. oktoober 2008
Jaga lugu:

Betoneks Ehitus tahab iseenda pankroti välja kuulutada

Juhtiva betooni valmisamisega tegeleva ettevõtte Betoneks AS tütarfirma Betoneks Ehitus OÜ esitas möödunud nädalal avalduse iseenda pankrotimenetluse alustamiseks, vahendab dv.ee.

Põhjuseid ei ema- ega tütarettevõtte juhid hetkel ei kommenteerinud.

Ametlike Teadaannete andmetel võttis Harju maakonnakohus 2. oktoobril vastu avalduse Betoneks Ehitus OÜ pankrotiks tunnistamisest, mille alusel oli algatatud panktorimenetlus. Samuti keelas kohus OÜ-l Betoneks Ehitus käsutada oma vara ilma panktorihalduri eriloata.

Alates 2003. aastast on ettevõte Betoneks Ehitus OÜ edukalt tegutsenud ehitusturul. See on juhtiva betoon- ja raudbetoonkonstruktsioonide tootja Betoneks AS tütarettevõte.

 Betoneks Ehitus OÜ tegevdirektori Rain Airik keeldus olukorda kommenteerimast, mainides ainult, et see on seotud turul valitseva olukorraga: «Rohkem ei saa ma midagi öelda. Me peame olukorda arutama. Üksinda ei tahaks ma midagi kommenteerida. Ettevõtte juhtkond ei ole veel otsustanud, milist infot avalikustada.»

Samuti Airik kinnitas Krediidiinfo andmeid, et maksuvõlgnevust ettevõttel hetkel ei ole.

Kommentaare emaettevõtte Betoneks AS tegevdirektorilt Rene Veigelilt Äripäeval saada ei õnnestunud. «Rene Veigel on väljas. Helistage 15 minuti pärast,» teatas sekretär. Viie minuti pärast aga öeldi, et härra Veigel juba lahkus kontorist.

Rohkem selgust tõi pankrotihaldur Sirje Tael. «Ettevõte ise esitas pankrotiavalduse. Selleks oli kolm põhjust, kuid nendest on volitatud teatama ainult ettevõtte esindajad,» teatas Tael. «vastavalt seadusele, tähendab pankrotiavaldus seda, et ettevõte on maksujõuetu,» lisas tema.

Betoneks Ehitus OÜ-s töötab üle 30 inimese. Ehitustööde käive 2007. aastal moodustas peaaegu 120 mln krooni. Betoneks Ehitus OÜ põhitegevus on ehitustööde peatöövõtt, projektijuhtimine ja töö betoonig

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt