30. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kotzebue tänava büroohoone ostmiseks laekus pakkumine

Tallinnas, Kotzebue tänav 14 asuva büroohoone avalikul kirjalikul enampakkumisel esitati üks ostupakkumine. Maksu- ja Tolliameti kasutuses oleva büroohoone enampakkumise alghind oli 14,9 miljonit krooni.

Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) enampakkumise komisjon kontrollib viie tööpäeva jooksul esitatud pakkumise vastavust konkursi tingimustele ning esitab seejärel parima pakkumise juhatusele kinnitamiseks.

Lisaks lõppes täna Tallinnas Endla 15 / Lõkke 2 ja Lõkke 4 asuvate büroohoonete enampakkumine, kuid nendele hoonetele seekord uut omanikku ei leitud.

RKAS-i juhatuse liikme Elari Udami sõnul oli Kotzebue tänava büroohoone müük tõendiks, et ärikinnisvara puhul on huvi rahavoo-objektide vastu investoritel olemas. „Kuigi finants- ja kinnisvaraturud ei ela mitte oma paremaid päevi, peavad investorid Eesti riigisektorit üürnikuna kindlaks garandiks, et selle allasutuste kasutuses olevaid hooneid tasuks osta,” ütles Udam.

„Kui Kotzebue tänava büroohoone puhul on rahavoog tagatud pikaajalise indekseeritud üürilepinguga, siis Endla tänava kinnistu evib endas arenduspotentsiaali, mistõttu võtab viimase realiseerimine tänases olukorras rohkem aega,” lisas Udam. „Kindlasti tuleb arvestada tõsiasjaga, et olukorras, kus turule on hiljaaegu lisandunud märkimisväärses mahus uut büroopinda, on laenuraha kaasamine arendusprojektidesse muutunud veelgi raskemaks,” täiendas Udam. RKAS-i juhatus otsustab lähiajal, millal ja millistel tingimustel võõrandamata jäänud kinnistu kordusmüüki pannakse.

RKAS kuulutas välja avaliku kirjaliku enampakkumise Tallinnas, Kotzebue 14 ja Endla 15 / Lõkke 2 ning Lõkke 4 asuvate kinnistute müümiseks käesoleva aasta 19. augustil.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785