28. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Real Kinnisvara: paljud projektid on külmutatud

Real Kinnisvara kinnisvaraarenduse projektijuht Roland Kore märkis ehitusuudised.net-le, et kinnisvaraturul on paljud projektid külmutatud ja paljud ka pankrotistunud.

Siiski saab tema sõnul kindlalt väita, et hulk kinnisvaraarendjaid jääb oma põhitegevusele truuks. “Kindlasti on neid, kes soovitavad kinnisvaraärist pageda, sama kindel on see, et uute arendusprojektide planeerimine ei ole katkenud,” ütles Kore.

Tema sõnul on arendusobjektide turg madalseisus, ent samas on paljudel arendajatel käes olemasolevad "tulevased" arendusobjektid, mida praegusel ajal ette valmistatakse. “Loodetavasti ja eeldatavasti paremas arhitektuurses, teostuslikus ja kontseptuaalses võtmes kui senised projektid mis leidsid ostjad spekulantide näol kuid on müümata lõpptarbijale. Otseseid kulusid toovad kaasa eelkõige pooleliolevad arendusobjektid,” rõhutas ta.

Tihenev konkurents ning klientide vähesus kohustab arendajaid rohkemkeskenduma konkreetse sihtgrupi vajaduste rahuldamisele.

Edaspidine kinnisvarafirmade ellujäämine ning arendusprojektide edukus sõltub turundusprotsesside tähtsustamisest, oskusest näha ette kliendi vajadusi, hinnapaindlikusest ning kulude optimeerimisest, osutas Kore.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785