28 september 2008
Jaga lugu:

Real Kinnisvara: paljud projektid on külmutatud

Real Kinnisvara kinnisvaraarenduse projektijuht Roland Kore märkis ehitusuudised.net-le, et kinnisvaraturul on paljud projektid külmutatud ja paljud ka pankrotistunud.

Siiski saab tema sõnul kindlalt väita, et hulk kinnisvaraarendjaid jääb oma põhitegevusele truuks. “Kindlasti on neid, kes soovitavad kinnisvaraärist pageda, sama kindel on see, et uute arendusprojektide planeerimine ei ole katkenud,” ütles Kore.

Tema sõnul on arendusobjektide turg madalseisus, ent samas on paljudel arendajatel käes olemasolevad "tulevased" arendusobjektid, mida praegusel ajal ette valmistatakse. “Loodetavasti ja eeldatavasti paremas arhitektuurses, teostuslikus ja kontseptuaalses võtmes kui senised projektid mis leidsid ostjad spekulantide näol kuid on müümata lõpptarbijale. Otseseid kulusid toovad kaasa eelkõige pooleliolevad arendusobjektid,” rõhutas ta.

Tihenev konkurents ning klientide vähesus kohustab arendajaid rohkemkeskenduma konkreetse sihtgrupi vajaduste rahuldamisele.

Edaspidine kinnisvarafirmade ellujäämine ning arendusprojektide edukus sõltub turundusprotsesside tähtsustamisest, oskusest näha ette kliendi vajadusi, hinnapaindlikusest ning kulude optimeerimisest, osutas Kore.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee