5. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbijate ühistu ostis oma juhi eramu

Eelmisel aastal müüs Haapsalu Tarbijate Ühistu juht Raimond Lunev oma eramaja, mille hinnaks oli kinnisvaraportaalides ligi neli miljonit krooni ja parasjagu uut kontorit otsinud ühistu otsustas oma juhi maja ise ära osta.

Aastaid ühes ja samas ametis olnud Raimond Lunev ei pea oma maja müüki ühistule sugugi korruptiivseks, sest ühistu vajas uut kontorit, sestseni Haapsalu kaubanduskeskuse teisel korrusel asunud ühistu kontoriruumid takistasidsealseid laiendusplaane, kirjutas Postimees.

«Ma ei näe siin mingeid vastuolusid ega ebaeetilisust,» rõhutas Lunev, «see ei olnud ka tehing iseendaga, vaid ühistu nõukogu järelevalveorgan määras selle, kes ostis, ja tegi notaris tehingu.» Samas tunnistas Lunev, et tema ise pakkus nõukogule tõepoolest oma maja välja.

Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni juhi Jaanus Marrandi sõnul peaks selliste juhtumite puhul teadma kõiki tingimusi, et öelda, kas asja aeti korrektselt, kuid samas ei eitanud riigikogu liige, et hea oleks, kui selliseid tehinguid suudetaks vältida.

Haapsalu Tarbijate Ühistu nõukogu liige Märt Maiste teatas, et kuigi pakkumine tuli Lunevilt, hoidis mees end tehingust kõrvale. «Tema (Lunevi – toim) mõju selles protsessis oli null.»

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785