3. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlane saab viis hektarit Kuud 525 krooni eest

Müstiliseletaevakehale Kuu, mida me igal õhtul imetleda saame, saab nüüdka eestlane soetada krundi ja seda üllatavalt odava hinnaga.

Kui Maaltuleb 4,47 hektarilise maalapi eest korralikult rahataskut kergendada, siis Kuu peal saab sama suuretüki kõigest poole tuhande krooniga.

Lätis asuv firma nimega Kuu Saatkond Baltikumis pakub eestlastele, lätlastele ja leedukatele võimalust soetada kinnistu Kuul või siis mõnel planeedil, näiteks Veenusel, Marsil või Merkuuril.

Ligikaudu 5 hektarit eksootilist planeeti saab kätte tagasihoidliku 525 krooniga. Kuu Saatkonna Eesti esindaja Endel Jõgiaasa sõnul tõusis Kuu hind möödunud aastal tervelt 40% võrra. Lähitulevikus aga uut hinnatõusu ette näha ei ole, kuid taevakeha väärtus ei lange.

Jõgiaasa sõnul on ettevõte Eestis tegutsetud kaks kuud ning kliente on esindusel juba 50 inimese kanti. Iga päev külastab ettevõte veebikeskkonda kunisadahuvilist.

„Reaalset kontorit meil ei ole. Müük käib läbi interneti,“ rääkis Jõgiaas. „Kuud on müüdud ligi 30 aastat. Tänasel hetkel on endale kinnistu Kuule soetanud ligikaudu 4 miljonit inimest. Euroopas on väga agarad Kuule kinnistute ostmises sakslased. Neljandal kohal rootslased. Ameerikas soetab endale kinnistu Kuul aastas ligikaudu 140 000 inimest,“ rääkis Jõgiaas uuest projektist innukalt.

Kuu saatkonna esindaja sõnul on Kuu vaieldamatult populaarseim taevakeha, kuna võrreldes Veenuse või Marsiga on see paremini nähtav.

Aasta lõpuks loodab Jõgiaas müüa tükikese Kuud400 eestlasele. „Arvestades, et oleme kahe kuuga 50 klienti saanud, ei paista selline prognoos alusetu,“ arvas mees.

Vaatamata sellele, et maailmas ostab aina rohkem inimesi oma lähedastele, tuttavatele ja sõpradele mõne hektari Kuud, pole niipea oodata, ettaevakeha pind otsa saaks.

„Kuu on oma pindalalt viis korda väiksem kui planeet Maa. Nii et ei ole karta, et kinnistud niipea otsa lõpevad,“ rääkis Jõgiaas.Et taevakehalt õige tükk üles leida, antakse igale ostjale kaart, mis näitab kätte täpse kinnistu asukoha.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785