7. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuulus Vene helilooja peab Narva-Jõesuud paradiisiks

Narva-Jõesuusse korteri ostnud Venemaa kuulus helilooja Viktor Lebedev ütles aripaev.ee venekeelsele sõsarlehele dv.ee, et igaüks, kes Narva-Jõesuus on käinud, tahab sinna tagasi.

"Iga inimene, kes on saanud endale Ust-Narva (Narva-Jõesuu vene keeles - toim) "batsilli" külge, tuleb siia tagasi,”kommenteeris Leningradi Konservatooriumi lõpetanud ja rohkem kui 100-le Vene filmile muusika kirjutanud Lebedev.

Narva-Jõesuu linnapea Andres Noormägi on kindel, et nende kuurortlinnal on pakkuda seda, midapole ei Pärnul ega isegi Jurmalal.

"Erinevalt Jurmalast maksab Narva-Jõesuus linnavõimude sõna ning ei saa keegi tulla ja öelda, et tema nüüd ehitab, mida tahab," ütles linnapea. Ta möönis, et Pärnus toimub kahtlemata rohkem üritusi, on rohkem ööklubisid, kuid Narva-Jõesuu vaieldamatu eelis on linnas valitsev rahu ja vaikus.Noormäe arvates on Narva-Jõesuu peamine rikkus seitsme kilomeetri pikkune rand ja seitse miljonit ruutmeetrit metsa. Samas on linnas ka piisavalt rikkaid elanikke, kes ehitavad sinna oma villasid.

Portaali City24.ee andmeil on kalleim kinnisvara Ida-Virumaal just Narva-Jõesuus ning ajal kui teistes linnades hinnad langevad, siis seal püsivad need samal tasemel. Kinnisvaraturu õitsengut kinnitab varsti valmiv kortermaja, mille ruutmeetri hind ei jää Tallinna hindadele alla – 35 000-37 000 krooni ruutmeeter.

"Ma olen kindel, et soovijaid osta kinnisvara Narva-Jõesuus on rohkem kui neid, kes tahaks osta seda Tallinnas," ütles Noormägi.Narva-Jõesuu kinnisvaraärimehed ei salga, et peamised ostjad on Vene kodanikud, kellele kinnisvara Eestis võimaldab kergemini saada Eesti viisa. Ka Schengeniga liitumine suurendas turistide voolu.Noormäe sõnul mäletavad paljud aegu, kui linn veel kandis nime Ust-Narva ja siin puhkasid nõukogude artistid, muusikud ja poliitikud. Narva-Jõesuus kaht turismiobjekti arendava Jõhvi firma OÜ Sundstand projektijuht Hardi Murula on kindel, et sellel linnal on suured šansid juba 2013. aastal saada endale suvepealinna tiitel.

"Viimase kahe aasta investeeringud Narva-Jõesuusse moodustasid ligikaudu 400 miljonit krooni ning on alust arvata, et lähima viie aasta jooksul linn saab veel pool miljardit krooni," arutles Murula ning lisas: "Kui Pärnu selle aasta kõige kõmulisem uudis on väikse hotelli kolmanda korruse lammutamine, siis Narva-Jõesuus on see uue 220-kohalise SPA-hotelli avamine."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785